Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Απεβίωσε ο Συναγωνιστής Σπύρος Σταθόπουλος

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

 Απεβίωσε χτές 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 9.30μμ ο Συναγωνιστής Σταθόπουλος Σπύρος ετών 72 από καρδιακό επισόδειο. 
 Ο θανών υπήρξε ηγέτης του ΕΣΣΕΣΙ , καθηγητής Πανεπιστημίου και εξέχουσα προσωπικότητα Ευρωπαϊκής εμβέλειας, στον Εθνικιστικό χώρο, καθηγητής του πανεπιστημίου Νεαπόλεως στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. 

Η κηδεία του θα γινει αύριο Τρίτη πρωί στην Μητρόπολη Αγρινίου.

Καλούνται οι συναγωνιστές να αποτίσουν φόρο Τιμής.

                   Αιωνία του η μνήμη.








 Ο καθηγητής και Δρ. Σπύρος Λ. Σταθόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο στις 29/06/1940, όπου περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές παράλληλα με εκδοτικές, συγγραφικές και δημοσιογραφικές δραστηριότητες.
Παντρεμένος με την Συλβάνα - Εκλαντίνα Τσερούλο και πατέρας δύο τέκνων, του Αθανάσιου, ελεύθερου επαγγελματία και του Λεωνίδα, Δρ. Νομικής και Δικηγόρο.


  Σπούδασε στην Ιταλία (Ρώμη - Παλέρμο- Νάπολη) και ήταν Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεαπόλεως. Καθηγητής στο "European
 University" (Montraux - Ελβετίας - Αθηνών 1992 - 2003). Με πλούσια διδακτορική και επιστημονική έρευνα και δράση, και συγχρόνως δημοσιογραφική στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
 Ήταν επίσης τακτικό μέλος της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε την ομιλία με τίτλο ''Γιατί Εθνικισμός'' του Συναγωνιστή Σπύρου Σταθόπουλου  στον σύλλογο Θερμοπύλες