Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ: Μαύρα μαντάτα για το σύστημα


του Χρίστου Γούδη, Καθηγητή Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Πατρών, υπ. Δημοτικού Συμβούλου με την Ελληνική Αυγή

Μια πρώτη απεικόνιση των σημερινών ευρωεκλογών στην πολύπαθη πατρίδα μας:


Η Χρυσή Αυγή κυριαρχεί πλέον καθοριστικά στον εθνικό χώρο εμφανίζοντας ποσοστιαία άνοδο της τάξεως του 35%, σε σχέση με τις προ διετίας εθνικές εκλογές, παρά την καθολική και λυσσαλέα προσπάθεια κοινωνικής της απομόνωσης από το σύνολο των συστημικών κομμάτων. Δεδομένης μάλιστα της συντριπτικής της υπεροχής στον κόσμο των νέων και των παραγωγικών ηλικιών, η δυναμική της θα βαίνει αύξουσα και κυριαρχική για το μέλλον αυτού του τόπου. Το μόνο μη πασοκοποιημένο κόμμα της αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν βρήκε ανταπόκριση στον φυσικό της πολιτικό χώρο, γεγονός που καταδεικνύει την επαναστατική καθίζηση και την ουσιαστική μετάλλαξη της Αριστεράς σε κατεστημένους μικροαστικούς ή εσωστρεφείς – αν όχι αυτιστικούς – σχηματισμούς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αντιστοίχως). Αποτέλεσμα: η πρακτικά λιμνάζουσα στασιμότητα του ΚΚΕ και κυρίως η στρατηγικού βάθους παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία προσπαθεί να επικαλύψει με την αριθμητικά ασήμαντη «πρωτιά» του.

Στον εμφύλιο πόλεμο των γερόντων ψηφοφόρων στα κόμματα της πάλαι ποτέ κέντρο- ή ψεύτο-δεξιάς, ο μνημονιακός ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη σάρωσε στα ΚΑΠΗ της χώρας και αποστέρησε την πρωτιά της γηραιάς Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το μέλλον και των δύο σχηματισμών, ακόμη και στην περίπτωση συγχώνευσής τους, φαντάζει αβέβαιο, δεδομένου ότι επίκειται σύντομα η βιολογική εξόντωση των κατά βάση γερόντων ψηφοφόρων τους, λόγω της επερχόμενης λιμοκτονίας τους από τα κυβερνητικά μέτρα.

Στον σηψαιμικό πολιτικό κόσμο του πασόκ που ενεδύθη με κλάδους ελαίας, και τον απροσδιόριστο κόσμο των ρυακιών που – εμφορούμενα από μανία μεγαλείου – νόμιζαν ότι ήτανε ποτάμια, τα πράγματα είναι όντως «άνω ποταμών».

Για όσους πάντως δεν κατάλαβαν, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, θα καταλάβουν προϊόντος του χρόνου ότι σήμερα ή ώρα του λυκαυγούς σήμανε κι άρχισε να ροδίζει η αυγή μέχρι να την χρυσώσουν οι ακτίνες του νομοτελειακά ανατέλλοντος ηλίου.

Επί του παρόντος, να ευχηθούμε «περαστικά» και «καληνύχτα» σε ολόκληρο τον συρφετό του κατακερματισμένου «συνταγματικού» τόξου.