Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Παρακολουθώντας το νέο κυβερνητικό σχήμα στις επιλογές των προσώπων που θα επανδρώσουν τους υπουργικούς θώκους, καθώς και την ορκωμοσία τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματικά όλα φαίνονταν πολύ ήρεμα και ωραία. Αλλά κάτι δεν μου άρεσε σ’ όλη αυτή την σκηνή.
Μου ήρθαν στο μυαλό σκόρπιες φράσεις αλλά και λέξεις από ένα παλιό βιβλίο που έχω και που τιτλοφορείται "η διπροσωπία του κομμουνισμού" του Π. Σταυρόπουλου έκδοση 1947. Επανέφερα στη μνήμη μου γεγονότα και καταστάσεις άλλων σκοτεινών εποχών που βίωσε το έθνος μας.


Λες; Αναρωτήθηκα , κάνοντας αυτές τις άσχημες σκέψεις.

Ο χρόνος θα δείξει ποιο θα είναι το έργο της νέας κυβέρνησης, ελπίζω της βουλής και όχι του βουνού. Και ο χρόνος αυτός είναι πάρα, μα πάρα πολύ λίγος.

Και εξηγούμαι:
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η Δημοκρατία στη χώρα μας αλλά και το Σύνταγμα καταπατήθηκαν βάναυσα από τις άστοχες ενέργειες κάποιων κυβερνητικών αλλά και κάποιων επίορκων δικαστικών. Καταλαβαίνεται όλοι σας ότι αναφέρομαι στις διώξεις της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής. Οι μόνες φωνές αντίδρασης που ακούστηκαν απ την αριστερά ήταν της κ. Κωνσταντοπούλου αλλά και κάποιων άλλων, μετρημένοι όλοι τους στα δάκτυλα του ενός χεριού. ‘Έχουμε μπροστά μας, χρονικά, την εκδήλωση μνήμης για τα  Ίμια ,το θέμα των προφυλακισμένων της Χρυσής Αυγής, αλλά και την εκλογή αντιπροέδρου της βουλής από το τρίτο κόμμα, με το τελευταίο ελάσσονος σημασίας.

Όπως γνωρίζετε, όταν κάνει συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή αμέσως λαμβάνει χώρα και μία συγκέντρωση από «αντιεξουσιαστές». Παλιότερα είχαμε και επεισόδια. Βέβαια δε θέλει και πολύ με μειωμένα μέτρα προστασίας να θρηνήσουμε και θύματα.

Επίσης πρέπει να τελειώνουμε, επιτέλους, με το αν θα οδηγηθούν ή όχι οι  έγκλειστοι βουλευτές σε δίκη.  
Την ηγεσία των υπουργείων  δικαιοσύνης και προστασίας του πολίτη ανέλαβαν οι κ. Ν. Παρασκευόπουλος και Γ. Πανούσης αντίστοιχα. Θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων οι αξιότιμοι κύριοι καθηγητές όσον αφορά τα της Χρυσής Αυγής προαναφερθέντα; Ο χρόνος θα δείξει κυρίες και κύριοι. Και θα το δείξει λίαν συντόμως.
Ελπίζω να διεξαχθούν όλα κατ’ ευχήν. Επιτρέψτε μου όμως να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Μακάρι να διαψευσθώ.
Εκ της Τ.Ο. Αγρινίου 
Σ. Παιδάκος