Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ευαγόρας Παλληκαρίδης - Αθάνατος!

   Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την θυσία του 18χρονου ποιητή και ήρωα της ΕΟΚΑ, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, του αμούστακου παλικαριού που λίγο πριν αντικρίσει την κρεμάλα είπε: «Γνωρίζω ότι θα με κρεμάσετε. Εκείνο, όμως, το οποίον έχω να είπω, είναι τούτο. Ό,τι έκαμα το έκαμα ως Έλλην Κύπριος όστις ζητεί την Ελευθερίαν του. Τίποτα άλλο» 
   Η θυσία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη έγινε η σπίθα για τον αγώνα της απελευθέρωσης της Κύπρου μας από τα βρετανικά στρατεύματα η σπίθα που έγινε φωτιά από την ΕΟΚΑ του Γρίβα Διγενή στις βουνοκορφές του Μαχαίρα, σε πόλεις, κάμπους και χωριά της Κύπρου. Ένας αγώνας που είχε ως σύνθημα την απελευθέρωση και την ένωση με την μητέρα πατρίδα.
    Για εμάς τους εθνικιστές ή θυσία του Βαγορή αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τις γενιές Ελλήνων και κυρίως για την νεολαία που σήμερα πορεύεται χωρίς ήρωες και χωρίς εθνική μνήμη.

   Η νεολαία της Χρυσής Αυγής σήμερα 14 Μαρτίου φέρνει στην σκέψη και στην ψυχή της τα λόγια του μικρού ποιητή της ΕΟΚΑ "Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στην λευτεριά. Τώρα κι αν είναι χειμωνιά, θα ρθει το καλοκαίρι την λευτεριά να φέρει σε πόλεις και χωρία" τα ίδια σκαλοπάτια λοιπόν, θα βρούμε και εμείς Βαγορή, τα ίδια μονοπάτια που παν στην λευτεριά! Στην λευτεριά του λαού και της πατρίδας. Αθάνατος!   


Μέτωπο Νεολαίας - Τ.Ο. Αγρινίου