Κυριακή 5 Απριλίου 2015

189 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου


   Κορυφώθηκαν σήμερα, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων, οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εξόδου του Μεσολογγίου, όπου η προσέλευση τόσο από πλευράς προσκυνητών όσο και με την συμμετοχή πλέον των 170 συλλόγων και των 25 φιλαρμονικών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Χιλιάδες Ελλήνων και Φιλελλήνων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη προσήλθαν στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου προκειμένου να αφουγκραστούν, στον απόλυτο βαθμό, τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας που με Τόλμη, Αρετή και Αυταπάρνηση δίδαξαν πριν από 189 χρόνια οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.
   Η Χρυσή Αυγή στήριξε με την συμμετοχή της τις εκδηλώσεις του Δήμου, καθ΄όλη την διάρκεια αυτών και πολύ περισσότερο το τελευταίο τριήμερο, με την παρουσία του Ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού και των Βουλευτών του Κινήματος Μιχάλη Αρβανίτη και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
   Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 3 Απριλίου ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, κατέθεσε Στέφανον Τιμής εκ μέρους του Κινήματος της Χρυσής Αυγής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Μακρής για την Ελληνική Αυγή.     


   Την επομένη ημέρα Σάββατο 4 Απριλίου, μετά τον Μεγάλο Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ξεκίνησε η πομπή, με επικεφαλής την Εικόνα της Εξόδου και τον Σταυρό ευλογίας του Επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ, την οποία παρακολούθησαν οι Βουλευτές του Κινήματος, ο Ευρωβουλευτής κ. Συναδινός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή Ρήγας Χρήστος και ο Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή Δημήτρης Μακρής. 



  Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η πομπή που κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων, ενώπιον του Τύμβου όπου βρίσκονται τα οστά των Πεσόντων της Εξόδου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και διαδραματίστηκε η συγκλονιστική αναπαράσταση της ανατινάξεως της μπαρουταποθήκης από τον Δημογέροντα Χρήστο Καψάλη.    
   Την Κυριακή 5 Απριλίου, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος Ελευθέριος Συναδινός και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτριος Μακρής, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και την παρέλαση που ακολούθησε. Συμμετείχαν στην πομπή προς τον Κήπο των Ηρώων και την μεταφορά της Ιεράς Εικόνας της Εξόδου στην πινακοθήκη του Δήμου, που σήμανε και την λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων της Εξόδου για το 2015.  


Ακολουθούν βίντεο από την κατάθεση στεφάνων:
Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος - Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Μακρής Δημήτριος - Δημοτικός Σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή Ι.Π. Μεσολογγίου