Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Φωτορεπορτάζ από την Τελετή Μνήμης στην Τρύπα της Τατάρνας


Δεκάδες Εθνικιστές και απόγονοι των θυμάτων παρευρέθηκαν και φέτος για να τιμήσουν την Μνήμη των πλέον των 2.500 θυμάτων του αρχισφαγέα Βελουχιώτη και των συμμοριτών του, στην Τρύπα της Τατάρνας.

Ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Αγρινίου Κολοκυθάς Γεράσιμος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τόσο κατά την περίοδο της κατοχής όσο και κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου. Ανέλυσε τα σχέδια και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να επιτύχουν τους αντεθνικούς σκοπούς τους και περιέγραψε μαρτυρίες που έχουν διασωθεί.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε το Μέλος της Κ.Ε του Κινήματος και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Γκλέτσος Απόστολος, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε την υποχρέωση των Ελλήνων Εθνικιστών να Τιμούν με την παρουσία τους τους Ιερούς και Μαρτυρικούς τόπους, όπως του βαράθρου της Τατάρνας, και πως είναι χρέος μας να  κάνουμε γνωστό στο πανελλήνιο το μέγεθος της αποτρόπαιας και διαρκούς σφαγής που συντελέστηκε στην Τρύπα της Τατάρνας και όχι μόνο.


   Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε το μέλος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Θεόφιλος Καλλίμαχος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της Ιστορικής Μνήμης, της ομόνοιας των Ελλήνων και την κοινή συστράτευση όλων στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής τούτη τη δύσκολη στιγμή που περνάει το Έθνος μας. 


Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση Στεφάνων Τιμής και Μνήμης. 
Εκ μέρους του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.


Εκ μέρους της Περιφερειακής οργάνωσης Στερεάς της Χρυσής Αυγής ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Γκλέτσος Απόστολος.


Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου ο Θεόφιλος Καλλίμαχος.


Εκ μέρους του οργανωτικού Πυρήνα Ευρυτανίας ο Διώτης Ευάγγελος.


Η λιτή Τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των θυμάτων και τον Εθνικό μας Ύμνο.
Στη συνέχεια πορευτήκαμε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, στον τόπο όπου εκτελέστηκαν 4 Πατριώτες από την Κατούνα Ξηρομέρου, οι Γεροχρήστος Αθανάσιος, Κώτσος Δημήτριος, Μαυρομμάτης Τατσέλος και Στουρνάρας Στυλιανός, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σίγουρο και βασανιστικό θάνατο της Τρύπας, όπου και τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους.