Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΛΑΙΚΙΖΟΝΤΕΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΑΡΧΗΓΟΙ

Καλό μήνα συναγωνιστές και συναγωνίστριες!
Ενώ στα υπέρ λουξ διαμερίσματα των μεγάλων ξενοδοχείων της πρωτευούσης, σχεδιάζεται η αφαίμαξη του Ελληνικού Έθνους, κάποιοι ηθελημένα προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του Ελληνικού λαού από τα πραγματικά προβλήματα. Αυτό εξάλλου τονίστηκε και από το Λαϊκό Σύνδεσμο, με σχετικό δελτίο τύπου που δημοσίευσε. Δέκα και πλέον μέρες η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται από το σχέδιο Β του κ. Βαρουφάκη. Ενώ θα περίμενε κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς του μνημονιακού τόξου να ασχοληθούν με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την τρόϊκα, ή μάλλον καλύτερα με το κουαρτέτο πλέον, αυτοί ασχολούνται με ανούσια θέματα.
Ήδη οι θεσμοί απαιτούν, τα νομοσχέδια για τους αγρότες καθώς και το συνταξιοδοτικό, ότι έπρεπε ήδη να έχουν ψηφιστεί από τη βουλή, συν τοις άλλης απαιτούν και άλλα προαπαιτούμενα, ώστε να επέλθει η συμφωνία του τρίτου μνημονίου εντός του τρέχοντος μηνός. Φιλτράροντας πολύ καλά τη στάση των μνημονιακών πολιτικών αρχηγών, καταλαβαίνει κανείς ότι, πέρα από τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης που προσπαθούν να επιτύχουν, πέφτουν στη παγίδα του λαϊκισμού. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πολύ απλά μόνο αυτό ξέρουν να εκτελούν πάρα πολύ καλά. Να λαϊκίζουν. Εξάλλου ο λαϊκισμός είναι όλα αυτά τα χρόνια που θρέφει το αδηφάγο πολιτικό μας σύστημα. Το ότι η κυβέρνηση έπρεπε, εκ των πραγμάτων, να έχει έτοιμο ένα σχέδιο σε περίπτωση που ναυαγούσαν οι διαπραγματεύσεις το γνωρίζει και ο πλέον αδαείς. Δεν θα σχολιάσω αν το σχέδιο Β ήταν καλό ή άσχημο, αλλά μέσω αυτού μου δίδεται η ευκαιρία να «ξεβρακώσω» τους μνημονιακούς πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε: «μετά την ομολογία του πρωθυπουργού ανησυχούμε ακόμα περισσότερο». Δηλαδή κ. Μεϊμαράκη, όταν έγινε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, δεν ετέθη καθόλου στο τραπέζι τι θα γίνει αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις; Εσείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν βλέπατε ότι χρειάζεται και ένα δεύτερο σχέδιο σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων; Δεν οφείλατε ως δυνάμει αξιωματική αντιπολίτευση να παρουσιάσετε από πλευρά σας ένα ανάλογο σχέδιο σαν του κ. Βαρουφάκη, ώστε να συζητηθεί στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών; Δεν θα απαντήσω το τι έπρεπε να κάνετε, απλά το αφήνω να το σχολιάσουν οι αναγνώστες του άρθρου μου. Ο έτερος Καππαδόκης, κ. Θεοδωράκης, δήλωσε το εξής ανήκουστο: «Αφού ο κ. Τσίπρας παραδέχεται πια ότι αυτό το Plan Β ήταν υποχρεωτικό για να έχουμε και μια γραμμή άμυνας, γιατί δεν ήταν δημόσιο; Γιατί δεν είπε στον ελληνικό λαό δημόσια ότι εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια διέξοδο στην περίπτωση που θα στριμωχθούμε;». Ο έχων την εντύπωση ότι κάνει πολιτικό ράφτινγκ μας είπε εν ολίγοις τα εξής: Αν υποθέσουμε ότι, η ΕΜΥ ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ότι επίκεινται πλημμύρες στην Αττική από σφοδρές βροχοπτώσεις, και ότι πρέπει η πολιτική προστασία να λάβει τα μέτρα της για τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα προϋποθέτουν ότι, οι νομαρχίες, η  πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία, ο στρατός, η αστυνομία κλπ. θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για πάν ενδεχόμενο. Αν αυτό κ. Θεοδωράκη δημοσιοποιούνταν, να είστε σίγουρος ότι τα θύματα από τον πανικό που προκαλούσε η δημοσιοποίηση των επερχόμενων πλημμυρών θα ήταν περισσότερα από τα θύματα που θα προκαλούσε η ίδια η πλημμύρα. Αλλά προσπαθώντας να βγείτε από την αφάνεια, δείξατε περίτρανα την εγκεφαλική σας αδράνεια. Για την κ. Γεννηματά το μόνο που θα πω είναι ότι έπρεπε να βρίσκεται σπίτι της και όχι στο κοινοβούλιο.
Σε καμία περίπτωση δεν δίνω ελαφρυντικά στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όλο το τελευταίο εξάμηνο. Το μόνο που μπορώ να υποπτευθώ είναι ότι, το σχέδιο Β ήρθε στη δημοσιότητα την κατάλληλη στιγμή που ήρθε και το κουαρτέτο στην Αθήνα. Έπεσαν στην παγίδα οι αρχηγοί του μνημονιακού τόξου; Δεν νομίζω. Εξάλλου κανέναν από αυτούς δεν συνέφερε να βγαίνουν στη δημοσιότητα τα νέα από τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο. Αφού τα ψήφισαν δεν υπήρχαν περιθώρια ώστε να δικαιολογηθούν. Οπότε προτίμησαν να λαϊκίσουν. Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, και το έδειξε με την προχθεσινή του διαδικτυακή παρουσίαση, ήταν μόνο ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Συνάμα έδειξε ότι, συνεχίζοντας να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της Χώρας μας, μόνο αυτός δύναται να βλέπει τα εξελισσόμενα στον πολιτικό ορίζοντα.