Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ

Επιστροφή στις ρίζες, ανακοίνωσε ο κ. Μεϊμαράκης,  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να επισημάνει την επιστροφή της ΝΔ στις παλιές καλές εποχές. Πώς; Μα βέβαια με την επιστροφή των γραφείων του κόμματος στη Ρηγίλλης. Μέχρι τον Μητσοτάκη και τον Καραμανλή τον νεώτερο θυμήθηκε όταν χαιρέταγαν από το μπαλκόνι της Ρηγίλλης ως νεοεκλεγέντες πρωθυπουργοί.
Δεν ξέρω αν έχει σπουδάσει οικονομικά ο νέος πρόεδρος , αλλά βρήκε μία πάρα πολύ ταιριαστεί δικαιολογία ώστε να κρύψει τα μπατιριλίκια του κόμματος, μιας και τα γραφεία στη Συγγρού καθίστανται οικονομικά ασύμφορα. Τα γραφεία της Ρηγίλλης χρίζουν, όπως διαβάζω στον τύπο, αναστήλωσης.
Θα γίνει και αυτό αφού βρεθούν και τα μέσα· τα οικονομικά. Ως τότε το πρόγραμμα  «επιστροφή στις ρίζες», θα συνεχιστεί κανονικά, και όπως μαθαίνω θα υπάρξει και αθρόα προσέλευση από παλιά , συνάμα και αποτυχημένα, στελέχη. Όλοι στη συστράτευση που ανακοίνωσε ο νέος αρχηγός. Αλήθεια, ποιος θα εμπιστευθεί σήμερα τη δεξιά, μετά τα όσα μύρια προξένησε στον τόπο; Αυτό μόνο στο μυαλό του κ. Μεϊμαράκη και των συμβούλων του υπάρχει. Πέρα από την επιστροφή στα «πάτρια» εδάφη, διαβάζω στο κυριακάτικο φύλλο της «καθημερινής» το εξής: «Τη συγκεκριμένη επιλογή δεν την κρύβουν άλλωστε και συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, οι οποίοι βλέπουν ότι είναι θέμα χρόνου η προκήρυξη πρόωρων εκλογών λόγω της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού ποιο είναι και το σκεπτικό τους. «Το δυνάμει εκλογικό κοινό της Ν.Δ. είναι το 39% που έλαβε το “Ναι” στο πρόσφατο δημοψήφισμα», υποστηρίζουν, ενώ θεωρούν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί κάλλιστα να απευθυνθεί και σε ένα επιπλέον σημαντικό τμήμα πολιτών, που ψήφισε μεν «Οχι», αλλά με τη βεβαιότητα ότι θα μείνει η χώρα στην Ε.Ε. με καλύτερους όρους και όχι ένα χειρότερο Μνημόνιο, όπως αυτό που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.». Οι νεοδημοκράτες έχουν την εντύπωση πως αν διασπαστεί ο Σύριζα, όλος εκείνος ο κόσμος θα μεταφερθεί στους κόλπους της δεξιάς. Πιστεύουν επίσης ότι, το 39% που ψήφισε το «ναι» στο δημοψήφισμα ανήκουν όλοι στο χώρο της δεξιάς. Πέραν αυτού, διατυμπανίζουν ότι μπορούν να πετύχουν καλύτερη συμφωνία από αυτή που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας. Και τα δύο χρόνια που κυβερνούσαν γιατί δεν βελτίωναν τις συμφωνίες που υπέγραψαν, ώστε να τους ξαναψηφίσει ο κόσμος; Ενώ μας λέτε κ. Μεϊμαράκη ότι θα βελτιώσετε την κακή συμφωνία που έκανε ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν κάνετε τώρα την βελτιωμένη σας πρόταση στον κ. Τσίπρα ώστε να την εφαρμόσει; ερωτώ εγώ.
Οι δεξιοί πιστεύουν επίσης ότι θα πείσουν σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων που ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα, ώστε οι τελευταίοι να επιστρέψουν στην δεξιά. Αυτό είναι το άνοιγμα που ονειρεύεται ο νέος πρόεδρος, και έχει να κάνει με τον επονομαζόμενο «μεσαίο χώρο». Θυμάστε όταν μας είχε πάρει τα αυτιά Καραμανλής ο νεώτερος με επονομαζόμενο μεσαίο χώρο; Έ λοιπόν τα ίδια κάνει και ο νέος πρόεδρος της δεξιάς. Σε συνέντευξή του δήλωσε πως προτιμά να μιλά με κάποιον από τον κεντρώο χώρο, παρά με έναν φιλελεύθερο και ακροδεξιό. Ούτως ή άλλος τα ποσοστά της δεξιάς στην Ελλάδα δεν έφταναν ποτέ για να σχηματίσει κυβέρνηση. Την πριμοδοτούσε πάντοτε το κέντρο. Τώρα τον λένε μεσαίο χώρο, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, λέω εγώ. Τώρα, δεν γνωρίζω που ποντάρει ο κ. Μεϊμαράκης ώστε να νομίζει ότι θα ψαρέψει ψήφους από τον κεντρώο χώρο, μιας και όλες οι δεξαμενές ψηφοφόρων των πολιτικών κομμάτων, έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές. Μόνο ο χώρος της Χρυσής Αυγής είναι και θα παραμείνει καθαρός. Η εναπομείνασα δεξιά έχει και άλλα δύο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει, όπως πολύ σωστά τα γράφει στο ίδιο φύλλο της «καθημερινής» ο κ. Παπαχελάς, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει να έχει ολοκληρώσει τον πολιτικό της κύκλο. Και μόνο μια ματιά στα χρέη της και τις ανύπαρκτες οργανωτικές δυνατότητες δείχνει ότι έχει φτάσει στο τέλος της».
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω  κάτι που μάλλον τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι δεν πήραν είδηση. Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι ο μοιραίος πρόεδρος της δεξιάς. Τις προάλλες που έδωσε συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του αντ1, μετά ολίγων ημερών οι ειδήσεις έπαψαν να αναμεταδίδονται. Λέτε το ντοράκι να «προικοδοτήθηκε» από την καντεμιά του Δρακουμέλ;