Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το Κέντρο Υγείας Κατούνας Ξηρομέρου


Παρούσα στην δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Κατούνας, με συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Αγρινίου - Αμφιλοχίας στον κόμβο Σαμάρι, ήταν η Χρυσή Αυγή Αιτωλοακαρνανίας η οποία εκπροσωπήθηκε από το Βουλευτή του Νομού Κ. Μπαρμπαρούση, το μέλος της Κ.Ε. Κ. Ντάικο, τον εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δ. Μακρή και δεκάδων συναγωνιστών από την ευρύτερη περιοχή. 

Το ζήτημα της υποστελέχωσης και της υπολειτουργίας των προηγούμενων ετών οδήγησε στο σημερινό κατάντημα να μην υπάρχει ούτε ένας ιατρός και να παραμένει κλειστό, παρά τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης και της Πολιτείας για άμεση τοποθέτηση νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.  


Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με το σημαντικό αυτό ζήτημα της ευρύτερης περιοχής του Ξηρομέρου και συμπαραστέκεται στους κατοίκους, είτε πρόκειται για τη συμμετοχή σε παλαιότερες κινητοποιήσεις είτε αξιοποιώντας το θεσμικό του ρόλο καταθέτοντας σχετικές ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο


Έχει πλέον γίνει πλέον σαφές, τόσο από την πλευρά της συντονιστικής επιτροπής και των κατοίκων όσο και από την πλευρά των ακτιβιστών της Χρυσής Αυγής πως η σημερινή διαμαρτυρία και ο συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού είναι ένα πρώτο δείγμα των κινητοποιήσεων που θα υπάρξουν στο μέλλον εάν δεν δοθεί μια λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων.