Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΜΕΤΡΟ

Τελικά δεν ήταν και πολύ δύσκολο, για όσους είχαν αμφιβολία, ότι δεν μπορούμε να μη  ρεζιλευτούμε και στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού και μάλιστα σε ζωντανή εκπομπή. Ένας θλιβερός και μίζερος πρωθυπουργός, που η παρουσία του σε τηλεοπτικό σταθμό παγκόσμιας εμβέλειας, μόνο με μία λέξη μπορεί να χαρακτηριστεί, τραγική ! Διαβάζω από τον τύπο τα παρελκόμενα της συνέντευξης του κ. Τσίπρα στον πρώην πλανητάρχη, και βλέπω την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος. «Προτιθέμεθα, να προσπαθήσουμε, να αλλάξουμε, να μεταρρυθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση για να κάνουμε ένα περισσότερο φιλικό περιβάλλον για τους επενδυτές», ανέφερε στον κ. Κλίντον ο πρωθυπουργός μας. Κύριε ελέησον! Οι πάντες γνωρίζουν ότι, οι προθέσεις όσο καλές και αν είναι, δεν επαρκούν για εισροή επενδυτών. Από το «προτιθέμεθα» έως το «άλλαξα» μεσολαβεί χάος και μάλιστα αγεφύρωτο, ειδικά αν έχεις στην εξουσία ανίδεους και ανίκανους, ωσάν την υπάρχουσα «πολιτική οντότητα» του Τόπου μας. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, γιατί όπως έγραψα και χθες, μόνο σε καλό δεν θα μας βγει το ταξίδι του Τσίπρα στην Αμερική. Από διαρροές μαθαίνουμε ότι στην συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο, έπεσε στο τραπέζι των συνομιλιών το όνομα των σκοπίων. Τώρα τι μέλη γενέσθαι, είδωμεν τις αμέσως επόμενες μέρες.   

Και να ήταν μόνο ο Τσίπρας, κομμάτια να γίνει, θα πει ο απλός ψηφοφόρος, και θα προσθέσει: θα αλλάξει η κατάσταση και θα έρθουν καλύτεροι. Αλλά κοιτώντας προς την πλευρά των «καλυτέρων», εκεί είναι που σε πιάνει το παράπονο και λες , θεέ μου που βρίσκομαι; Μία αξιοθρήνητη αξιωματική αντιπολίτευση που δεν ξέρει που πατεί και που βρίσκεται. Μια αντιπολίτευση, που οι υποψηφιότητες για την  εκλογή νέου αρχηγού, δείχνουν ξεκάθαρα και το επίπεδο της πολιτικής κατάντιας που διέπει το χώρο της πάλε ποτέ κραταιής δεξιάς, αλλά και το πολιτικό μέλλον της Πατρίδος μας. Μάλιστα, γνωστό στέλεχος της δεξιάς, παρομοίασε την κατάσταση της εκλογής προέδρου ως συνάθροιση σε εντευκτήριο, και δεν είχε και άδικο. Παραπέρα, η κατάσταση μόνο ως αξιολύπητη μπορεί να χαρακτηριστεί. Ένα μισοξεραμένο ποτάμι απ’ τη μία, και μια αξιοθρήνητη Φώφη απ’ την άλλη, με το πρώτο να λέει: «θα ασκήσουμε αντιπολίτευση υψηλών τόνων», και απ΄ την άλλη η Φώφη να προσπαθεί ανέλπιστα να εναντιωθεί στους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, που η έλευση του στη Χώρα μας σφραγίστηκε και με την ψήφο του κόμματός της. «Περπατώντας» το βλέμμα μας προς το κέντρο των εδράνων της αίθουσας του κοινοβουλίου, θα διαπιστώσει, και την παρωδία που ακούει στο όνομα ένωση κεντρώων. Όσον αφορά τη στάση των γραφικών μπολσεβίκων, παραμένει αμετάβλητη, μιας και δεν άλλαξε κάτι από τη στιγμή που μπήκαν στα θερινά ανάκτορα…… τον περασμένο αιώνα.
Το πολιτικόμετρο, λοιπόν, μπορεί να μετρήσει τους βαθμούς αξιολόγησης του πολιτικού προσωπικού της Χώρας μας, Και εύκολα  θα κατέληγε κάποιος στο εξής συμπέρασμα. Μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος της Χρυσής Αυγής μετριέται με εντελώς  θετικά πρόσημα έναντι των αρνητικών πρόσημων που κατέχει, όλο το παραπαίων πολιτικό σύστημα της Ελλάδος. Μπορεί να μην ήταν πολύ υψηλά τα ποσοστά μας κατά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, ήταν όμως συμπαγή. Κάτι που δείχνει πως, η συνεχιζόμενη σαπίλα του πολιτικού κατεστημένου, απ’ τη μια, και η σταθερότητα του κινήματος μας απ’ την άλλη, προϋποθέτουν και την άνοδο μας στο άμεσο μέλλον.