Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Εξώδικη διαμαρτυρία-Καταγγελία του Δημητρίου Μακρή για την υβριστική Συμπεριφορά των ΜΜΕ

Εξώδικη διαμαρτυρία-Καταγγελία, υπέβαλε ο Επικεφαλής του συνδυασμού Ελληνική Αυγή Ι.Π Μεσολογγίου Δημήτριος Μακρής.

Για την υβριστική Συμπεριφορά των ΜΜΕ κατά των Ελλήνων Εθνικιστών που εκπροσωπεί ,κατά παράβαση  του Άρθρου 15 παράγραφος 2 του Συντάγματος.  






 
 



                 ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

                                                            ΠΡΟΣ

Κρατική Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) ( Μεσογείων 136 ΤΚ11527 Αθήνα
Τηλεοπτικό Κανάλι      MEGA (Ρούσου 4 και Λ. Μεσογείων ΤΚ 11526 Αθήνα )
Τηλεοπτικό κανάλι      ANT1  (Λ. Κηφισίας 10-12 Μαρούσι )
Τηλεοπτικό κανάλι      ALPHA (  Παύλου Μελά 25 ΤΚ 18233 ΡΕΝΤΗΣ )
Τηλεοπτικό κανάλι       ΣΚΑΙ  (Εθνάρχη Μακαρίου και Φαλιρεως 2 Πειραιάς )
Τηλεοπτικό κανάλι       STAR ( Δημητρος 37 ΤΚ 17778 ΤΑΥΡΟΣ )



Κοινοποιούμενη προς :

1.Προεδρο  Δημοκρατίας
2 Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων
3. Στους πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου
4. Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
(Μεσογείων 96 ΤΚ 11527 ΑΘΗΝΑ)
5. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4 ΤΚ 10177 ΑΘΗΝΑ )
6. Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ( Πανεπιστημίου Κ Αμερικής 5 ΤΚ 10564 ΑΘΗΝΑ )
7. Σε όλα τα ΜΜΕ
8. Στον Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας  60 ΤΚ 10679 ΑΘΗΝΑ )
9. Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου  (Πολυζωιδη Κ Τερτσέτη 1 ΤΚ 30100 )
10.Στον Δικηγορικό Σύλλογο Ι.Π Μεσολογγίου ( Χ. Τρικούπη Δικαστ. Μέγαρο 34 ΤΚ 30200)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------         Μεσολόγγι 1 Νοεμβρίου  2015


Του MΑΚΡΗ Δημητρίου του Ελευθέριου, κατοίκου
Ι.Π Μεσολογγίου  Αιτωλοακαρνανίας, με ΑΔΤ ------- ΕΛ.ΑΣ Τηλ 6940004075

Ως Έλληνας φορολογούμενος Πολίτης,
Ως Αιρετός Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ” στηριζόμενος με το χρίσμα της πολιτικής Παράταξης Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εκπροσωπώντας χιλιάδες πολίτες του Εθνικιστικού χώρου όπως αποτυπώθηκε στης Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές του 2014.
Με την παρούσα επιστολή διαμαρτύρομαι ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ και υποβάλω την εν προκειμένω εξώδικη καταγγελία – διαμαρτυρία στην Ηγεσία και Διεύθυνση της ΕΡΤ για τους κάτωθι λόγους:
Διότι κατά την Διάρκεια της Εκλογικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2015 και ως και τώρα, παρά την ύπαρξη πληθώρας πολιτικών και σημαντικών εξελίξεων στην πατρίδα μας, ουδέποτε και σε παράβαση του -άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά το οποίον η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του κράτους και ο έλεγχος αυτός ασκείται από ανεξάρτητη αρχή, όπως ο νόμος ορίζει.
-Τις διατάξεις του Π. Δ. 26/2012 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών».
-Τις διατάξεις του Ν. 3603/2007 «Ρύθμιση θεμάτων
δημοσκοπήσεων», όπως ισχύουν.
-Τις αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας  για τους Όρους, προϋποθέσεις και χρόνος προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής,)
Δεν κλήθηκε σε τηλεοπτικό Πάνελ πολιτικής ενημέρωσης εκπρόσωπος του Εθνικιστικού Κόμματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, Της Τρίτης Πολιτικής Δύναμης της Χώρας.
Απεναντίας στα πολιτικά τηλεοπτικά σας πάνελ καθημερινά, παρουσιάστηκαν ανελλιπώς εκπρόσωποι από όλους τους άλλους πολιτικούς χώρους, ακόμα και από παρατάξεις που είναι εκτός κοινοβουλίου, στερώντας τόσο σε εμένα προσωπικά αλλά και στους χιλιάδες Συμπολίτες που εκπροσωπώ, συγκεκριμένα του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου που ανήκουν πολιτικά στον Εθνικιστικό Χώρο, το δικαίωμα της άποψης της θέσης και της ενημέρωσης από τον πολιτικό φορέα της επιλογής μας.
Με αυτή την απαράδεκτη, παράνομη, αθέμιτη και αντισυνταγματική στάση σας, θεωρώ, τόσο εγώ αλλά και αυτοί που με εξουσιοδότησαν, ότι υπήρξε συγκεκριμένος δόλος πολιτικής υποβάθμισης και παραπληροφόρησης με κατευθυντήρια εντολή να φιμωθεί η Φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών και οι μόνες Αντιμνημονιακές Θέσεις που αποτυπώνονται από την ηγεσία του Εθνικιστικού Χώρου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, καθιστώντας έτσι την Κρατική Τηλεόραση ΕΡΤ ως όργανο προπαγάνδας θέσεων και πολιτικών απόψεων υπέρ όσων υπηρετούν την επιβολή των Μνημονίων, παρανομώντας εις βάρος μεγάλης μερίδας πολιτών με αντίθετη άποψη και θέση και καταπατώντας την απορρέουσα από το Σύνταγμα αρχή της ισότητας, αλλά και τον δεοντολογικό κώδικα που αρμόζει στη δημοσιογραφία, κατευθύνοντας τοιουτοτρόπως την ψήφο των Ελλήνων Πολιτών.
Ως αποτέλεσμα ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκατε τον τηλεοπτικό χρόνο προβολής και την επιλογή πολιτικών προσώπων κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων, μου στέρησε και συνεχίζεται να παρανομείτε στερώντας μας καθημερινά το δικαίωμα της Πληροφόρησης του Αυτοπροσδιορισμού ως Έλληνες Πολίτες και το δικαίωμα της Δημοκρατικής μας Επιλογής, το οποίο οφείλεται και επιβάλετε να προστατεύεται .
Το μεγαλύτερο σας παράπτωμα, παρόλο που έχει δοθεί στην δημοσιότητα το καταστατικό και οι επίσημες θέσεις του Εθνικιστικού Κόμματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ότι προπαγανδιστικά και χωρίς καμία δεοντολογική δημοσιογραφική παρέμβαση, συνεχίζεται να επιτρέπεται σε πολλούς παραβρισκόμενους στα διαφορά πάνελ πολιτικών εκπομπών σας να μας αποκαλούν και να υβρίζουν το 7% τον Ελλήνων ψηφοφόρων της Ελλάδας (σχεδόν 500.000 Έλληνες πολίτες) για την πολιτική τους επιλογή, αποκαλώντας μας με αισχρούς χαρακτηρισμούς όπως: (Ναζιστές, Φασίστες, Αυγό του φιδιού, Μόρφωμα κτλ) χωρίς την παραμικρή δυσφορία και παρέμβαση από την πλευρά σας ή την εντολή εκ μέρους σας να σταματήσουν τις προσβολές και τα δυσφημιστικά σχόλια.
Οι συγκεκριμένες τηλεοπτικές σας πράξεις και συμπεριφορά και σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχ. β και ε του Ν. 2863/2000, κατά το οποίον το ΕΣΡ ελέγχει την τήρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας και επιβάλλει τις από το άρθρο 4 παρ.1 του Ν. 2328/1995 προβλεπόμενες κυρώσεις, υποδηλώνουν, ότι με την στάση σας δεν τηρήσατε τους κανόνες δεοντολογίας της κειμένης νομοθεσίας της αμεροληψίας ως πλευρά της αντικειμενικότητας με την έννοια της ίσης μεταχείρισης που προβλέπει το σύνταγμα, όταν επιτάσσει την «επί ίσοις όροις» μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, μονοπωλείτε το κρατικό δημόσιο τηλεοπτικό χρόνο υπέρ ορισμένων πολιτικών ομάδων, ιδεών ή συμφερόντων και συνεχίζετε ακατάπαυστα να αδιαφορείτε και να προσπαθείτε να στρέψετε την κοινή γνώμη εναντίων μας.
Όπως είναι φανερό, οι παραπάνω χαρακτηρισμοί, εκδηλώνουν σαφή και αδικαιολόγητη αμφισβήτηση της τιμής και της υπόληψής μου καθώς και των χιλιάδων συμπολιτών μου που με εξουσιοδότησαν με την ψήφο τους να εκπροσωπώ και ξεπερνούν κάθε ανεκτό και επιβαλλόμενο μέτρο κριτικής και ελέγχου, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν άσκηση του δημοσιογραφικού καθήκοντος για την επίκριση ορισμένων πράξεων που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, αλλά στοχεύουν σε επιλεκτική επίθεση, με φανερό σκοπό να μειώσουν πολιτικά το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ:

- Ως Έλληνας Πολίτης,
- Ως αιρετός επικεφαλής Εθνικιστικού Δημοτικού Συνδυασμού, θίγομαι και δυσφημίζομαι προσωπικά μαζί με και απευθύνομαι σε κάθε νομική κρατική αρχή να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για τη ποινική δίωξη παντός υπεύθυνης ιδιωτικής ή κρατικής υπηρεσίας ΜΜΕ.
Την παύση των απαράδεκτων και ανεπίτρεπτων εκφράσεων προς την κομματική και Δημοκρατική μου επιλογή όπως (Ναζιστές, Φασίστες, Αυγό του φιδιού, Μόρφωμα και κάθε τι υβριστικό χαρακτηρισμό).
Να αποκαλείτε την παράταξη μας όπως οφείλετε και νομίμως προσδιορίζεται από τον επίσημο και νόμιμο Καταστατικού του κόμματος που έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο “Εθνικιστικός Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, ειδάλλως θα αναγκαστώ να προσφύγω σε παν νόμιμο και δικαστικό μέσο είτε αυτό βαφτίζεται ως αναφορά είτε ως Αγωγή στο κανάλι ΕΡΤ και κατά οποιουδήποτε εκπροσώπου σας που θα αναφέρεται υποτιμητικά στον Εθνικιστικό Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Επιθυμούμε την παρουσία μας στο πρόγραμμα της πολιτικής σας  ενημέρωσης με την συμμετοχή εκπροσώπων του Εθνικιστικού Χώρου Οίτη της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας ως οφείλετε, σε Πάνελ που εσείς καθορίζετε πολιτικών απόψεων και εκπομπές πολιτικού και πολιτισμικού χαρακτήρα, εφόσον σε αυτά συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων.
Εάν ως Κρατικό Ενημερωτικό Κανάλι δεν πράξετε όλα τα προαναφερόμενα που εκ των πραγμάτων οφείλετε να πράττετε κατ’ επιταγήν της αρχής της ισότητας, όπως άλλωστε και το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει. Σε εναντία περίπτωση θα προσφύγω εναντίον σας με κάθε νόμιμο ένδικο αλλά και εξώδικο μέσον.


 Με τιμή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ Ι.Π ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος
Δημήτριος ΜΑΚΡΗΣ