Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΩ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Τα πολιτικά δρώμενα σημαδεύτηκαν από την εκδίωξη των βουλευτών του Σύριζα από τα μπλόκα των αγροτών. Εφόσον οι αγρότες έφτασαν στο σημείο να διώχνουν από τις κινητοποιήσεις τους «ηθικούς» κατά τα άλλα βουλευτές της αριστεράς, αυτό σημαίνει ότι στον χώρο τους δεν θα μπορούσαν να δεχτούν ούτε τους βουλευτές τους λεγομένου «δημοκρατικού τόξου». Όπερ και εγένετο. Ούτε από τη Ν.Δ, ούτε από το Πασόκ, ούτε από τους ποταμίσιους, ούτε από τους λεβενταίους, αλλά ούτε από τους εναπομείναντες  «καθαρούς» αριστερούς τόλμησαν να πατήσουν το ποδάρι τους στα μπλόκα των αγροτών.

 Αρχάς της δεκαετίας του ’80 παίζονταν στην τότε ελληνική τηλεόραση ένα ευχάριστο τηλεπαιχνίδι όπου οι παίκτες προσπαθούσαν να μιμηθούν κάποιους επαγγελματίες. Έναν τραγουδιστή , έναν πλανόδιο πωλητή κ.ο.κ. Το τηλεπαιχνίδι ονομάζονταν «κάνε ό,τι κάνω». Αυτό μάλλον έχει στο μυαλό του ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και μιμείται κατά κάποιο τρόπο τα τερτίπια της αριστεράς, ειδάλλως δεν εξηγούνται με άλλο τρόπο οι τελευταίες του δηλώσεις. Απέχει παρασάγγας όμως ο κ. Μητσοτάκης από το να πετύχει να κινηθεί όπως ένας αριστερός. Παραγνωρίζει ότι τα επαναστατικά κινήματα έχουν άλλον τρόπο σκέψης και έκφρασης. Και εξηγούμαι. Στην χθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να μιμηθεί τις κινήσεις του κ. Τσίπρα, φυσικά για τα ψηφαλάκια, αποκαλύπτοντας έτσι την πολιτική του γύμνια, όπως αυτή αποκαλύπτεται με ασχετοσύνη των ερασιτεχνών έναντι των επαγγελματιών. Όπως οι αριστεροί, από τη μία ψηφίζουν τα μνημόνια και από την άλλη κατεβάζουν τον κόσμο στα πεζοδρόμια, λέγοντας πως, η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της και το κίνημα κάνει τη δουλειά του, το ίδιο προσπάθησε να πράξει και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν του προέκυψε. Τον ρώτησαν στην συνέντευξη γιατί δεν παρουσιάζονται στα μπλόκα οι βουλευτές της Ν.Δ , και απήντησε: «οι βουλευτές μας δεν είναι ανάγκη να πάνε στα μπλόκα για να συνομιλήσουν με τους αγρότες, το πράττουν και από τα γραφεία τους.» όπως δηλαδή λέμε: « τράβα στην γωνία να δεις αν έρχομαι».
Στη συνέχεια της συνέντευξης διαφώνησε πλήρως με το ασφαλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά συμφώνησε στο ότι, για την εξυγίανση του ασφαλιστικού είναι σύμφωνος με την περικοπή των επικουρικών συντάξεων, έτσι ώστε να κρατά και μία πόρτα ανοιχτή για τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, όταν αναλάβει τα ηνία της Χώρας μας.
Ρώτησαν στη συνέχεια τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως αν επιδιώκει τις εκλογές, και απήντησε: «εκλογές έγιναν προ πενταμήνου, δεν υπάρχει λόγος για νέες.» Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κατάσταση οδεύει προς εκλογές, οπότε δεν ήταν προς το συμφέρον της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να διατυμπανίσει το αντίθετο. Αν αυτό δεν ονομάζεται λαϊκισμός κ. Μητσοτάκη μήπως έχετε άλλη εξήγηση να μας δώσετε;   Για όποιους παρακολουθούν στενά τα πολιτικά δρώμενα, έτσι έχει η κατάσταση στο εναπόμειναν απόκομμα της άλλοτε κραταιής δεξιάς, με τον νέο αρχηγό να τον πιάνει ανάγκη και κόψιμο να βρεθεί στην εξουσία άρον – άρον. Κλείνοντας να ενημερώσω τους αγαπητούς αναγνώστες μου ότι, οι μόνοι βουλευτές που έγιναν δεκτοί στα μπλόκα των αγροτών ήταν μόνο οι αντιπρόσωποι της Χρυσής Αυγής. Και δεν έγιναν δεκτοί επειδή είναι όμορφοι, αλλά επειδή δεν παρέκλιναν ούτε κατά κώμα, στα όσα επί χρόνια στηρίζει και υποστηρίζει στην αγροτική πολιτική της η Χρυσή Αυγή.