Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡEΛΘΟΝΤΟΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Επιστράτευση έκτης σειράς πολιτικών εφεδρειών κάνει το σύστημα μπας και ανακόψει την δεδομένη άνοδο της Χρυσής Αυγής. Μετά την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, όπου εγκωμίασε τα «καλά» που συνέβησαν επί κυβερνήσεώς του, τρομάρα του, ήρθε η σειρά ενός άλλου φαντάσματος από το πολιτικό παρελθόν να κάνει την εμφάνισή του. Ο λόγος για τον τέως πρωθυπουργό κ. Σημίτη, που αν μη τι άλλο, προσπάθησε και αυτός με τη σειρά του να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Ο «εκσυγχρονιστής» κατά τα άλλα Σημίτης, σε διάλεξη που έδωσε στο πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Η Eυρωπαϊκή Ένωση σε αδιέξοδο;», τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «ο εθνολαϊκιστικός λόγος, τα μεγάλα λόγια για την εθνική κυριαρχία της χώρας, που δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να περιορισθεί, όπως και οι φαντασιώσεις «ότι εμείς θα διαμορφώσουμε μία νέα ευρωπαϊκή πολιτική διαφορετική εκείνης που μας επιβλήθηκε» αποτελούν ένα μόνιμο εμπόδιο, να συνειδητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες μας». Ο εθνολαϊκιστικός λόγος, υποστήριξε, «δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα». Εκείνο που επιδιώκει, εκτίμησε ο κ. Σημίτης, «είναι η προστασία του συντηρητικού κατεστημένου που παρουσιάζεται υπό διάφορες σημαίες και μορφές – ακροδεξιές, δεξιές, αριστερές ή επαναστατικές».

Σύμφωνα με τα πολιτικά δρώμενα κυρίες και κύριοι, και όπως αυτά εξελίσσονται, είναι φύση αδύνατο, κατά τον κ. Σημίτη, εμείς οι Έλληνες να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που μας επιβλήθηκε, από τους εταίρους μας, ξεχνώντας προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός να επισημάνει ότι αυτή η επιβολή έγινε με τις συγκαταθέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων που πέρασαν από την Χώρα μας από το 1974 και δώθε. Θεωρεί φαντασίωση ο κ. Σημίτης, να υπάρξει λαϊκή αντίδραση σε κάτι που μας επιβλήθηκε. Δεν το’ ξερα «άρχοντα της διαπλοκής» ότι οι ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες πρέπει να θεωρούνται από εμάς Eυαγγέλιο; Δεν ήξερα ότι ένας λαός δεν πρέπει έχει περιθώρια αντίδρασης, σε ό,τι του επιβάλει η ΕΕ. Εξάλλου πάντα πίστευα ότι οι συμφωνίες γίνονται ενίοτε και για να σπάνε.
Το τελευταίο διάστημα, και ενόψει των κινητοποιήσεων για το ασφαλιστικό από όλους τους κλάδους που συντελούν τον κοινωνικό ιστό της Χώρας μας, κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα μόνο και μόνο για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.  Είναι αλήθεια ότι όποιος αντιδρά σήμερα χαρακτηρίζεται ως ακραίος, κάνοντας μάλιστα οι φαιδροί πολιτικοί του «συνταγματικού» τόξου,  αναγωγή των αντιδρώντων σε χρυσαυγίτες- ακροδεξιούς. Τότε «κύριοι»  ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα είχε ποσοστά άνω του 40 %, και οι περισσότεροι από εσάς θα ήσασταν φυλακή.
Είναι εμφανής η αντίδραση των καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων, όπου ελλείψει επιχειρημάτων  χρησιμοποιούν αβάσιμα στοιχεία για να καλύψουν τις τωρινές όσο και τις παρελθούσες ανομίες  τους. Παραγνωρίζουν ακόμη ότι, αν η κατάσταση συνεχιστεί με τον κόμπο να φτάνει στο χτένι, θα είναι δεδομένη η άνοδος των Ελλήνων Εθνικιστών.
(ΥΓ): Είκοσι χρόνια έκλεισαν φέτος από τότε που η αλήστου μνήμης κυβέρνηση Σημίτη, έδινε εντολή στα ΜΑΤ να σκάσουν τα λάστιχα από τα τρακτέρ των αγροτών, όταν οι τελευταίοι είχαν κλείσει τους δρόμους αντιδρώντες στην τότε Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, συμφωνία που ψήφισε και η Ελληνική πλευρά. Αυτό για να μην ξεχνιόμαστε.