Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τα 190 χρόνια από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου - Φωτορεπορτάζ


Σήμερα Κυριακή, συναγωνιστές της Τ.Ο. Μεσολογγίου μαζί με συναγωνιστές από την Τ.Ο. Βορείων Προαστίων τίμησαν την 190η επέτειο από την Ηρωική Εξόδο του Μεσολογγίου. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία, πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου την 08.04.1826 πάρθηκε η απόφαση για την θρυλική Έξοδο. Στην δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε παρέστη και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.
Στην συνέχεια μετέβησαν στον Κήπο των Ηρώων, όπου μετά από μία σύντομη ιστορική ενημέρωση, κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων ο Γραμματέας της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων Μιχάλης Μπέλλος.





Ακολούθησε περιήγηση στα μνημεία εντός του Κήπου των Ηρώων με ιστορικές αναφορές για την σημασία του κάθε μνημείου. Κατόπιν όλοι οι συναγωνιστές μετέβησαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ι.Π. Μεσολογγίου. Καθ' οδόν και διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους του Μεσολογγίου οι συναγωνιστές έτυχαν ένθερμης αποδοχής από τους κατοίκους της πόλης.

Η ιστορικού περιεχομένου επίσκεψη έληξε με ξενάγηση, που διενέργησε ο υπεύθυνος του χώρου Δημήτριος Παρασκευάς, στο μουσείο Ιστορίας και Τέχνης της πόλης.