Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΕΜΟΛΥΝΘΗΣΑΝ ΟΙ “ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ»

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Επί τέσσερα συναπτά έτη παρακολουθούμε τις ύβρεις που μας εκτοξεύουν οι αντίπαλοί μας. Ύβρεις που σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι ικανές να μας προξενήσουν πλέον καμία ζημιά. Ίσα-ίσα, θα λέγαμε ότι αυτές οι ύβρεις μάλλον ανεβάζουν τα ποσοστά μας παρά το αντίθετο. Οι αντίπαλοί μας έχουν καταντήσει γραφικοί πλέον με τις συνεχείς και κουραστικές πλέον επαναλήψεις τους.
Έξαλλου, πολλάκις το έχουμε τονίσει, ουδέποτε διέθεταν επιχειρήματα για να μας αντιμετωπίσουν με πολιτικούς όρους, οπότε στράφηκαν απέναντί μας χρησιμοποιώντας τον πιο εύκολο τρόπο, αυτόν της συκοφαντίας. Ορισμένες δε των περιπτώσεων προκαλούν τον γέλωτα σαν και το απόσπασμα που ακολουθεί από την καθεστωτική καθημερινή, που υπογράφει ο κ. Μπουρδάρας. «Δεν είναι το πρώτο και, ασφαλώς, δεν πρόκειται να είναι ούτε το τελευταίο άρθρο του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής που παραβιάζεται. Κι εδώ είναι που το υπό τον κ. Νίκο Βούτση Προεδρείο της Βουλής φέρει μεγάλες ευθύνες, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το παζλ, του οποίου έως τώρα τα «κομμάτια» ήταν: η αποδοχή προς ψήφιση τροπολογιών που ήταν είτε εκπρόθεσμες είτε άσχετες με τα σχέδια νόμου στα οποία συμπεριελήφθησαν, η ανοχή σε παραβιάσεις του χρόνου από ομιλητές καθώς και η ανοχή έναντι προκλητικών συμπεριφορών των στελεχών της «Χρυσής Αυγής». Αν και ως προς αυτό το τελευταίο, η κορυφαία ευθύνη είναι του εκλογικού σώματος που έστειλε μια τέτοια οργάνωση στον Ναό της Δημοκρατίας.»
Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του αρθρογράφου, διερρήχθησαν τα μάρμαρα του κοινοβουλίου όταν «έμαθαν» ότι έρχονται οι χρυσαυγίτες στη βουλή! Τα ξύλινα έδρανα της ολομέλειας άνοιξαν όταν «πρωτοαντίκρισαν» τους χρυσαυγίτες!  Τα πλακάκια έχασαν το χρώμα τους όταν τα πάτησε ο Κασιδιάρης. Οι μεντεσέδες άρχισαν να «σκούζουν»….. Ώρε τι έπαθε η βουλή! Τι κακό βρήκε το ναό της Δημοκρατίας!  Ποιος να μας το’ λεγε τέτοιο πράγμα ! Σπιλώθηκε η αγία έδρα της πολιτικής ! Ανήκουστα πράγματα συνέβησαν στην Ελλάδα!

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν ο αρθρογράφος της καθημερινής ήταν σοβαρός την ώρα που έγραφε αυτά τα πράγματα ή έγραφε γελώντας, γιατί άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Αποδίδοντας, τέλος, ευθύνες προς το εκλογικό σώμα καλό θα είναι να κάνουμε κάποιες υπενθυμίσεις από πλευράς μας. Οι εκλογείς που εξέλεξαν το Σύριζα, τρείς μάλιστα φορές, δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Χώρα; Οι εκλογείς που για σαράντα και πλέον συναπτά έτη εξέλεγαν εναλλάξ πότε το ληστοπασόκ και πότε την μεταμορφωμένη γαλαζοπράσινη δεξιά, δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για το κατάντημα της Πατρίδας μας; Πως λοιπόν αποδίδονται ευθύνες σε κάποιους που εξέλεξαν ένα κίνημα που φωνάζει, και καλά κάνει, για τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων;  Δεν μπορούμε να κοιτάζουμε το δέντρο και να μην βλέπουμε το δάσος που είναι πίσω του. Αυτό, αν μη τι άλλο, μόνο σαν ηθελημένη μυωπική τακτική δύναται κάποιος να το χαρακτηρίσει, και αυτό ακριβώς συμβαίνει από τότε που οι Έλληνες Εθνικιστές άλωσαν το κοινοβούλιο. Γιατί περί αλώσεως πρόκειται όταν ο επονομαζόμενος ναός της δημοκρατίας έχει μολυνθεί από ξενόφερτους, απάτριδες, τυχοδιώκτες και «φερέοικους» πολιτικούς. Αλλά βέβαια τι άλλο θα έλεγαν τα κουμάσια της δημοσιογραφίας όταν το κοινοβούλιο πραγματικά είδε Θεού πρόσωπο από την επέλαση των χρυσαυγιτών.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/