Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κ. Μπαρμπαρούσης: Θα μας βρείτε απέναντι στην εξαθλίωση του Λαού και την ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας!

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης ξεκαθάρισε από βήματος της Βουλής ότι η Χρυσή Αυγή θα αντισταθεί σθεναρά στην εξαθλίωση του Λαού από τα Μνημόνια και την ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
"Η αλήθεια είναι ότι το περιβόητο ασφαλιστικό περίμενα ότι θα το φέρνατε προς ψήφιση την Μεγάλη Παρασκευή. Μαζί με την σταύρωση του Ιησού θα σταυρώνατε και τον Ελληνικό λαό. Τελικά έπεσα έξω…είστε πάρα πολύ καλοί και απορώ με αυτούς που σας κατηγορούν ότι είστε άθεοι. Μια χαρά αφήσατε τους πολίτες να γιορτάσουν αυτές τις άγιες ημέρες, να ψήσουν τον οβελία τους, όσοι είχαν την δυνατότητα να το κάνουν, και τώρα πίσω στην σκληρή πραγματικότητα.
Στις αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, στους πρόσθετους φόρους και στην μείωση μισθών και συντάξεων, τα οποία θα οδηγήσουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού, στην αύξηση των αυτοκτονιών και σε ένα νέο κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό όσων νέων Ελλήνων απέμειναν στην χώρα μας.
Βέβαια εσάς αυτό δεν σας πειράζει καθόλου.  Έχετε την εναλλακτική λύση στο τσεπάκι.  Θα νομιμοποιήσετε τις ορδές των αλλόθρησκων και αλλογενών λαθρομεταναστών που έχουν εισβάλλει στην Πατρίδα μας.  Θα τους χαρίσετε την ελληνική ιθαγένεια και θα αποκτήσουν τάχα μου κοινωνική προστασία και αξιοπρεπή διαβίωση. Από την άλλη για τον Έλληνα που καθημερινά αγωνίζεται για να επιβιώσει σε αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης ούτε λόγος. Αντιθέτως, φροντίζετε να τον εξαφανίσετε.
Το 80% των μέτρων για την εξοικονόμηση των 3 δισ. ευρώ την τετραετία 2016-2019 θα προέλθει από περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων (ΕΚΑΣ, κύριες-επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, μερίσματα) και μόλις το 20% από αυξήσεις εισφορών (υπέρ της επικουρική και κύριας ασφάλισης, αλλά και της υγειονομικής περίθαλψης). Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, μιας και 350.000 εξ αυτών θα χάσουν το ΕΚΑΣ από φέτος έως το 2019. Επίσης, κανένα επιπλέον έσοδο δεν καταγράφεται από την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων. Και αναφέρομαι για τους περίφημους  "νέους πόρους" του ασφαλιστικού συστήματος, τους οποίους καυχιόταν ότι θα έβρισκε η κυβέρνηση και έτσι θα απέφευγε κάθε μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και γενικότερα σε κάθε ασφαλιστική παροχή.
Πάνω από ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς με το νέο ασφαλιστικό, ακόμη και όσοι δηλώνουν εισόδημα μόλις 20.000 ευρώ το χρόνο, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν υψηλότερες  εισφορές στον ΟΑΕΕ σε σχέση με το ασφάλιστρο που πληρώνουν σήμερα. Όσο μεγαλώνει το ύψος του εισοδήματος, τόσο πολλαπλασιάζεται η επιβάρυνση στη φορολογία εισοδήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα 70.000 ευρώ ετησίως αυξάνονται  έως και 223% . Δηλαδή, ο επαγγελματίας που ανήκει σήμερα στην ανώτατη κλάση του ΟΑΕΕ και πληρώνει για ασφάλιστρα σύνταξης και υγείας περίπου 7.000 ευρώ το χρόνο, αν υιοθετηθεί η πρόταση Κατρούγκαλου θα πληρώνει 18.000 ετησίως.
Επίσης, επειδή έχετε ένα θέμα εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ με την δημιουργική ασάφεια και μας μπερδεύετε και εμάς λίγο…..βάσει του άρθρου 17 παράγραφος 6 και άρθρου 36 παράγραφος 7, εάν κατάλαβα καλά θέλετε να καταργήσετε το άρθρο 39 του Ν.2084, το οποίο δίνει  την δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικού φορέα; Τι εννοείτε δηλαδή; Υποχρεωτικό ΟΑΕΕ και σε όσους έχουν απαλλαγή λόγω ασφάλισης τους στο ΙΚΑ; Επίσης, όπως προκύπτει από το άρθρο 39 παράγραφος 1α και το άρθρο 41 παράγραφος 2, μας λέτε ότι θα φτάσουν στο 26,95% οι ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε κάθε μορφής εταιρειών. Δηλαδή; Για παράδειγμα ένας με μέρισμα 60.000 ευρώ που πλήρωνε 3.000 ευρώ, τώρα θα πληρώσει 20.000;  Δηλαδή θα δεχθεί σαν κύριος μία μείωση του εισοδήματός του της τάξεως του 25%; Πάμε καλά;
Και όσον αφορά τους αγρότες που σε αυτό το νομοσχέδιο έχουν την τιμητική τους περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο. Τιµωρητικό και όχι µεταρρυθµιστικό χαρακτήρα φαίνεται να έχει τόσο το φορολογικό και πολύ περισσότερο το ασφαλιστικό για όσους παράγουν και δηλώνουν στοιχειώδη εισοδήµατα, αφού για έναν µέσο αγρότη µε εισόδηµα 20.000 ευρώ, (βασική ενίσχυση 5.000 ευρώ, ασφαλισµένο στην 3η κατηγορία του ΟΓΑ), η επιβάρυνση είναι στο 118%, παρακαλώ. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε οι αριθµοί.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το 2016 θα αποδειχθεί η αρχή του τέλους της αγροτικής οικονοµίας µε απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα, καθώς µε τις επιβαρύνσεις από τα µέτρα ο λογαριασµός για τους αγρότες ξεπερνά κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ. Αν συνυπολογιστούν και οι τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωµές, οι συµψηφισµοί και  κατασχέσεις επιδοτήσεων αλλά και τα σενάρια που θέλουν τις πράσινες και τις συνδεδεµένες ενισχύσεις να συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδηµα η ασφυξία στην ύπαιθρο πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω, από δεδοµένη.
Βέβαια αυτό δεν γίνεται τυχαία. Έχει εδώ και χρόνια δρομολογηθεί η διάλυση της πρωτογενής παραγωγής της χώρας. Το έχουν υπογράψει διάφορες κυβερνήσεις στο παρελθόν τα ίδια και χειρότερα κάνετε και εσείς σήμερα. Θέλω να ρωτήσω όλους εσάς τους επιστήμονες εδώ μέσα και ειδικά εσάς κύριε υπουργέ εάν γνωρίζετε να μου πείτε πότε και εάν θα πάρουμε σύνταξη και τι ποσό; Μήπως τα 300 ευρώ που λέτε στα 67; Και θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη, αν ξέρει κάποιος από εσάς, πόσα χρήματα έχει πληρώσει μέχρι σήμερα στα ασφαλιστικά του ταμεία; Όποιος γνωρίζει ας μου πει…Μήπως γνωρίζετε εσείς κύριε υπουργέ;
Φυσικά και δεν γνωρίζετε ούτε εσείς κύριε υπουργέ, ούτε εγώ αλλά ούτε και κανένας Έλληνας πολίτης. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που οι κάτοικοί της δεν ξέρουν τι πληρώνουν και δεν ξέρουν πόσα και πότε θα πάρουν πίσω από αυτά που έχουν πληρώσει.
Όσο ο ελληνικός λαός ψηφίζει κόμματα τυχαία, χωρίς ιδεολογία είναι καταδικασμένος. Πρέπει ο έλληνας να αφυπνιστεί και να ψηφίσει επιτέλους με εθνικά κριτήρια. Να σταματήσει να πιστεύει τα τόσα ψέμματα και να καταλάβει ότι  με την ψήφο του μπορεί να καταστρέψει γενιές ολόκληρες. Στις εκλογές του 1974 το δίλημμα ήταν Καραμανλής ή τανκς.
Στις εκλογές που θα γίνουν όταν με το καλό γίνουν, το δίλημμα θα είναι: Χρυσή Αυγή ή πιόνια των τοκογλύφων; Για να μην πω χειρότερα…. Χρυσή Αυγή ή Ισλάμ;