Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο τεράστιος συνασπισμός λέει ο Κούλης μεταξύ ΝΔ και Σύριζα κάνει την Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση. Κούλη σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει η Χρυσή Αυγή είναι η πραγματική αντιπολίτευση, γιατί δεν διαφωνείτε σε τίποτα με τον Τσίπρα και την ανθελληνική αριστερά. Ο κόσμος έχει καταλάβει το θέατρο που παίζετε γιατί αμφότερες και οι δυο πλευρές στηρίζουν τα μνημόνια, στηρίζουν τους λαθρομετανάστες, στηρίζουν τα τζαμιά και πάει λέγοντας... Οι μάσκες σας έχουν πέσει εδώ και καιρό και το καρναβάλι σας παίρνει τέλος.
Μ.Τ.

Εθνικισμός στη πράξη, Εθνικισμός στα βουνά της Κύπρου

Όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου έχουν καταστρατηγηθεί οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και σε πολλές ειδικότητες εξ αυτών έχουν μετατραπεί σε ατομικές συμβάσεις. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων κατήργησαν την μονομερή προσφυγή στην διαιτησία αφαιρώντας έτσι το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μισθού. Ήδη εδώ και χρόνια το εργασιακό καθεστώς φυτοζωούσε με τους εργοδότες είτε να πληρώνουν με μαύρα χρήματα είτε να προσλαμβάνουν σαν ανιδείκευτους τους ειδικευόμενους, είτε να απειλούν με απολύσεις σε όσους ανθρώπους διεκδικούσαν το δικαίωμα στην επιβίωση. Όλα αυτά ήταν έργα και ημέραι του καπιταλισμού και έρχεται η αριστερά που όλα αυτά τα χρόνια μέσω των σωματείων ξεσήκωνε τους εργαζομένους να διεκδικήσουν τα νόμιμα, έρχεται η αριστερά λοιπόν να διαγράψει με μιας και τα επιδόματα και τα δώρα εορτών και αδείας, την μόνη ανάσα στον Έλληνα εργαζόμενο ώστε να μπορέσει να βάλει πετρέλαιο για τον χειμώνα, να επισκευάσει τυχόν ζημιές της οικίας του να αγοράσει δυο ρούχα στα παιδιά του. Όλοι αυτοί οι ξεπουλημένοι που μέσω των σωματείων επιχειρούν την μετατροπή των εργαζομένων σε δούλους θα βρουν μπροστά τους σε κάδε κλάδο σε κάθε επάγγελμα όλους εμάς που αντιστεκόμαστε στα ψέμματα τους και διεκδικούμε το δικαίωμα της αξιοπρεπούς εργασίας. Όλοι εμείς λοιπόν που σηκώνουμε το ανάστημά μας σε συνδικάτα και σωματεία που κάτω από το τραπέζι τα βρίσκαν με τα αφεντικά, όλοι εμείς δεν μπορούμε να είμαστε τίποτα άλλο από Χρυσαυγίτες, γιατί διεκδικούμε το δίκαιο.
Μαρία Β.
Τουρκία και Ισραήλ συμφώνησαν την ομαλοποίηση των σχέσεών τους

Το όχι των Ελλήνων ο Τσίπρας στην ΕΕ. δεν το σεβάστηκε, αλλά σαν γνήσιος πολιτικάντης, το όχι των Εγγλέζων στην Ευρώπη το κάνει σημαία του. Τρελαμένος από την αίγλη της δύναμη της θεωρεί  απολύτως σεβαστή την απόφαση του βρετανικού λαού για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Για να παραμείνει όμως στην εξουσία αυτός και η κλίκα του προτίμησαν να εφαρμόζουν τα μεταφρασμένα μνημόνια που τους στέλνει η διεθνής τοκογλυφία. Στο θέμα των ξένων γλωσσών ορισμένοι υστερούν έναντι των ενεργούμενων της ΝΔ που έχουν τη δυνατότητα επάρκειας στη μετάφραση. Εκεί έγκειται η διαφορά πολιτικής των δυο κομμάτων με τους εναλλασσόμενους ρόλους εξουσίας. Το πρόβλημα όλων των κομμάτων του αντισυνταγματικού τόξου είναι η άνοδος των Εθνικιστών της Χρυσής Αυγής που ζητά επίμονα την Πατρίδα μας πίσω.
Σ.Μ.

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Οι σταλινικοί του ΚΚΕ αποδεικνύονται παράγοντας σταθερότητας του... καπιταλισμού!