Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μπούμερανγκ τους γύρισε η κατάθεση Ξυπόλητου - «Εξαφάνισαν» τα ρεπορτάζ για τη σημερινή συνεδρίαση

Δεν τους... βγαίνει και κόβουνε το ρεπορτάζ για την εξέλιξη της δίκης τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Σήμερα για πρώτη φορά δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου ανταπόκριση για τη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Τα άρθρα που υπήρχαν για κάθε συνεδρίαση (και βέβαια δεν αναφέρονταν στην ουσία της υπόθεσης, αλλά περισσότερο σε θέματα δημιουργίας εντυπώσεων) έδωσαν τη θέση τους στην απόλυτη σιωπή. Ο λόγος ήταν ότι έπρεπε να αποσιωπηθεί το «σφυροκόπημα» που υπέστη ο μάρτυρας Μιχάλης Ξυπόλητος από τις εκατοντάδες ερωτήσεις που του υπέβαλαν επί 5 και πλέον ώρες οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Ο Ξυπόλητος δήλωσε φίλος του Πουλικόγιαννη, ενεργό μέλος σε συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΚΚΕ και παραδέχθηκε την παρουσία  του στα πρωτοφανή επεισόδια που έγιναν έξω από τη Βουλή τον Οκτώβριο του 2010 μεταξύ μελών του ΚΚΕ και πολιτών που διαμαρτύρονταν για το Μνημόνιο.
Ισχυρίστηκε ότι ο Φύσσας ήταν πανελλαδικά γνωστός από τα τραγούδια του, αλλά δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς ακόμα και στην καφετέρια  «Κοράλλι» που βρίσκονταν στη γειτονιά του δεν τον αναγνώρισε κανένας.
Κατέθεσε ότι ο Φύσσας δεν είχε δεχθεί απειλές από τη Χρυσή Αυγή ή μέλη της, ούτε είχε έρθει σε σύγκρουση με Χρυσαυγίτες παλαιότερα, ενώ παραδέχθηκε ότι εκείνο το βράδυ δεν άκουσε κάποιον να στοχοποιεί προσωπικά τον Φύσσα.
Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net