Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΑΤΤΙΛΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΔΥΟ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Πέρα από τις προκλητικές εορτές των Τούρκων για την εισβολή στη Κύπρο μας, που έλαβαν χώρα στη Θράκη, ανάλογες εορτές γίνονται και στην Αθήνα, δεκαετίες τώρα. Είναι οι «περίφημες» δεξιώσεις στους κήπους του προεδρικού μεγάρου που γίνονται προς τιμήν της δημοκρατίας , ή μάλλον καλύτερα, προς τιμήν της «αποκαταστάσεως» της δημοκρατίας. Μία «αποκατάσταση» που ξεκίνησε πριν σαράντα δύο χρόνια και ακόμα δεν λέει να κοπάσει. Μία «αποκατάσταση» που χρόνο με το χρόνο τρώει τις σάρκες της Ελλάδος μας, όπως τρώει το σαράκι το δέντρο.
Μία «αποκατάσταση» που όμοιά της δεν έχει ματαδεί ο Τόπος. Μία «αποκατάσταση» που δικαίως μπορεί να ονομαστεί ψευτορωμαίικο. Το καλοκαίρι του 1974 δεν υπήρχαν μόνο οι Αττίλας 1 και 2 , αλλά υπήρχε και ένας άλλος Αττίλας, που δεν έρχονταν από την ανατολή αλλά από τα σαλόνια των Παρισίων. Έρχονταν ως μασκαρεμένος ψευτοεθνάρχης, ως προπομπός όλων των δεινών που υπέστη η Χώρα από την «αποκατεστημένη» δημοκρατία και δώθε. Το 1974, το παραπαίον προ πολλού στρατιωτικό καθεστώς δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν. Από τι μας έσωσε λοιπόν ο αυτοεξόριστος – άκου αυτοεξόριστος;- Αττίλας; Από τίποτα δεν μας έσωσε συναγωνιστές και συναγωνίστριες, απλά άνοιξε την  κερκόπορτα για να διεισδύσουν επί Ελληνικού εδάφους και οι μετέπειτα Αττίλες, που μας εμφανίζονταν κατά καιρούς με το προσωπείο του λαοσώστη, όπως οι: Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής (ξανά), Παπανδρέου (ξανά), Σαμαράς, Τσίπρας.

Επί τέσσερις δεκαετίες όλοι οι παραπάνω ασελγούν βάναυσα επί της ελληνικής κοινωνίας, μην υπολογίζοντας ούτε την μακραίωνη ιστορία μας, ούτε τα ήθη και τα έθιμά μας , ούτε τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές Ελλήνων.  Επί τέσσερις δεκαετίες συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο, χωρίς ούτε ένας από αυτούς να πληρώσει για το κακό που προξένησε στη Χώρα. Η ανηθικότητα τους είναι σε τέτοιο βαθμό που αντί να θλίβονται από τις εκατόμβες των νεκρών που υπερασπίστηκαν την Κύπρο, αυτοί προτιμούν να διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια κάνοντας γιορτές και πανηγύρια για ανύπαρκτα γεγονότα.  Πέρα από τους Χρυσαυγίτες και κάποιους πατριώτες κληρικούς ουδείς θυμήθηκε την μαύρη επέτειο της εισβολής στην Κύπρο. Πόσο δε μάλλον οι 1500 νοματαίοι  που προσήλθαν στο προεδρικό μέγαρο συν γυναιξί και τέκνοις. Λόγω όμως λιτότητος, απηγορεύθη στους μετέχοντες στη δεξίωση πολιτικούς αρχηγούς να προσέλθουν με τις συζύγους τους, για να είναι… λιτή η δεξίωση! ! !
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/