Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

«Καθάρισε» και ο Ψυχάρης! Επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τα δέκα «ξεχασμένα» εκατομμύρια

Μπορεί ο Σύριζα να πολεμάει στα λόγια την διαπλοκή, όμως το καλοκαίρι του 2016 θα μείνει στην Ιστορία ως το καλοκαίρι του μεγάλου κουκουλώματος. Εν μέσω θέρους και των περιβόητων «μπάνιων του Λαού», η κυβέρνηση χεράκι – χεράκι με την αντιπολίτευση και κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα στην Δικαιοσύνη και σε άλλους αρμόδιους φορείς επιχειρούν να αθωώσουν όλοκληρη την διαπλοκή για τα ανομήματά της.
Η όλη ιστορία ξεκίνησε με την ξεχασμένη στο συρτάρι του «Παναθηναϊκάκια» μετάφραση του βουλεύματος για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους της Siemens. Συνεχίζεται σε άλλα σκάνδαλα, όπως των υποβρυχίων, όπου χρησιμοποιείται η ίδια ακριβώς μεθόδευση.
Σήμερα, λοιπόν, είχαμε ένα επεισόδιο παραγραφής, αφού η δίκη του εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του, από τις οποίες έλειπαν δέκα... ψωροεκατομμύρια πήρε επ’ αόριστον αναβολή.
Συγκεκριμένα, το Ί Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη με το οποίο παραπέμφθηκε ο κατηγορούμενος στο εδώλιο.
Οι πρωτοδίκες ακύρωσαν το κλητήριο θέσπισμα δεχόμενοι πως σε αυτό δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται απο αμέλεια ή από δόλο.
Πόσο τυχαίο είναι άραγε το γεγονός ότι μόλις προ τριών μηνών, ο Ψυχάρης είχε, σύμφωνα με την κομματική εφημερίδα του Σύριζα, «Αυγή», συνάντηση μυστική με τον Ισίδωρο Ντογιάκο, η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε; Η συνάντηση αυτή, θυμίζουμε, είχε πραγματοποιηθεί στο σπίτι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ (επί Ανδρέα Παπανδρέου) Βασίλη Σαραντίτη, στην οδό Αριάδνης, στη Φιλοθέη.
Πόσο τυχαίο, επίσης, ότι προ ολίγων ημερών οι νεοδημοκράτες ζητούσαν στην αρμόδια επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ να «εξαιρέσουμε συνολικά ό,τι αφορά τον ΔΟΛ και τον Σταύρο Ψυχάρη»;
Θυμίζουμε την τότε τοποθέτηση του Δένδια και την ανταπάντηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής:
Το ότι οι νεοδημοκράτες βρίσκονται πίσω από τα παραδικαστικά κυκλώματα είναι γνωστό. Το ζήσαμε όλοι με την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής και τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις τους, προκειμένου να στηθεί ένα κατηγορητήριο – τέρας, χωρίς κανένα στοιχείο ή έστω αποχρώσα ένδειξη. Ο Σύριζα, όμως, είναι εξίσου ένοχος για τις μεθοδεύσεις αυτές, αφού αφήνει στο απυρόβλητο τα κυκλώματα και καρπώνεται, σε τηλεοπτικό χρόνο, και διαφήμιση, την χαρά της διαπλοκής των ΜΜΕ για τις επ’ αόριστον αναβολές και τις παραγραφές των αδικημάτων κατά του Ελληνικού Λαού.