Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν από τους κομμουνιστές στο βάραθρο του Προδρόμου – Φωτορεπορτάζ

Κάθε χρόνο στο ξωκλήσι του Πατροκοσμά του Αιτωλού, μετά τη Θεία Λειτουργιά τελείται επιμνημόσυνη δέηση για τους σφαγιασθέντες Πατριώτες που κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπόλεμου κατακρημνίστηκαν στο βάραθρο της Γρούσπας του Προδρόμου από τους ξενοκίνητους κομμουνιστές.

Ο Ιερέας της Ενορίας του Προδρόμου, τέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση και Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των Ψυχών στο Μνημείο, δίπλα στο ξωκλήσι, που είναι αφιερωμένο στον Ιεραπόστολο του Ελληνισμού Κοσμά τον Αιτωλό, τη μνήμη του οποίου τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.
Στη συνέχεια το Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Συναγωνιστής Ντάικος Κωνσταντίνος αναφέρθηκε στα γεγονότα της μαρτυρικής δεκαετίας του ΄40 και το ρόλο που διαδραμάτισαν οι "τζιχαντιστές" της εποχής, ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων. 
Η Τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή εις Μνήμη των θυμάτων και τον Εθνικό μας Ύμνο σε στάση προσοχής.
Κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο από τον Συναγωνιστή Δημήτριο Μακρή, δημοτικό σύμβουλο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου με την Ελληνική Αυγή.
Κατάθεση στεφάνου για την Ν.Ο. Αιτωλοακαρνανίας από τον Συναγωνιστή Τριανταφυλλόπουλο Νικόλαο.