Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Τις προάλλες ήταν καλεσμένος σε δημοσιογραφική εκπομπή του kontra ο Αρχηγός μας, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, «όταν ξεκίνησε το πραξικόπημα στην Τουρκία, πολεμικά πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού είχαν παραταχθεί στη συνοριακή γραμμή που μας χωρίζει με τη γείτονα. Όσες βάρκες με λαθρομετανάστες αντελήφθησαν τα πολεμικά πλοία επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια».

Η κίνηση αυτή του Πολεμικού μας Ναυτικού θα μπορούσε να έχει γίνει από την εποχή ακόμη που στην εξουσία βρίσκονταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, και η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή να μεταφερθούν στη Χώρα μας τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών.
Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η τότε πολιτική ηγεσία φέρθηκε τόσο ανόητα και δεν έλαβε καν υπόψη τη γνώμη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, για ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως αυτό, που αφορούσε τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας. Όπως κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι, και η τωρινή πολιτική ηγεσία σκέφτεται και ενεργεί τόσο απερίσκεπτα εις βάρος της Πατρίδος μας. Γιατί δεν προέβησαν οι τότε κυβερνήτες στα αυτονόητα, τη στιγμή που η κατάσταση στο λαθρομεταναστευτικό έδειχνε ότι θα πάρει τεκτονικές διατάσεις; Γιατί οι τωρινοί κυβερνήτες, όσο και να ευαγγελίζονται την πολιτική των ανοιχτών συνόρων ξέροντας ότι κάποια στιγμή θα τους γυρίσει μπούμερανγκ, συνεχίζουν το ίδιο μοτίβο με τους προκατόχους τους; Γιατί, όταν οι βόρειοι γείτονές μας έκλεισαν τα σύνορά τους στις λαθρομεταναστευτικές ροές, δεν έπραξε το ίδιο και το συνονθύλευμα του Σύριζα; Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση τηρεί σιγή ιχθύος;   Κάτι θα υπάρχει που τους κρατά δέσμιους και να μην ενεργούν όπως θα ενεργούσε κάθε άλλος πολιτικός σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Τι εντολές έχουν δεχθεί και στέκονται με απάθεια μπροστά σ’ αυτό το φαινόμενο; Μόνο υποθετικές απαντήσεις μπορεί να δοθούν σε αυτά τα ερωτήματα, μιας και ουδείς εξ ημών ήταν και είναι παρών μπροστά στα πολιτικά αλισβερίσια μεταξύ Ελλάδος και Βρυξελλών. Κάποιοι, ισχυροί πολιτικοί παράγοντες, δεν θέλουν επ’ ουδενί να γεμίσει η Τουρκία με λαθρομετανάστες. Αυτό όμως δεν αφορά την Ελληνική πλευρά. Γιατί η Ελληνική πλευρά δεν πράττει τα αυτονόητα; Γιατί άραγε; Μήπως έχει να κάνει με το ζήτημα του χρέους και τον εις αεί τοκογλυφικό δανεισμό της Χώρας μας, δίνοντας στους πολιτικούς του «συνταγματικού» τόξου ως αντάλλαγμα τη νομή της εξουσίας; Εμφανείς πολιτικός λόγος προς το συμφέρον της Πατρίδας μας δεν υπάρχει με το να αυξάνονται καθημερινά οι λαθρομετανάστες και η κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι στις τοπικές κοινωνίες. Ούτε νομικά και γραφειοκρατικά κωλύματα υπάρχουν στη διαχείριση του λαθρομεταναστευτικού, υπάρχουν μόνο προφάσεις αλλά και κάτι χειρότερο. Η πολιτική κίνηση των ανοιχτών συνόρων τόσο επί δεξιάς όσο και επί αριστεράς, υποδηλώνει μόνο μία λέξη. Προδοσία. Λέξη για την οποία ουδενός το αυτί ιδρώνει. Βλέπετε τους έχει, στην κυριολεξία, στραβώσει η κατοχή της κυβερνητικής καρέκλας. Αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα. Και θα είναι τόσο επιπόλαια και τόσο επικίνδυνα αυτά τα γυρίσματα, που θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/