Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ερώτηση Μπαρμπαρούση για τα άλυτα και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Άλυτα και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου»
Στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, πληροφορούμεθα μέσω του τοπικού Τύπου, πως οι μαθητές σχολείου προχωρούν σε κατάληψη αυτού προκειμένου να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τα παράπονά τους. Η συντεταγμένη πολιτεία, για πολλοστή φορά, δίδει το δικαίωμα στους μαθητές να αντιδρούν, μιας και οι πολλές υποσχέσεις έμειναν πάλι στα χαρτιά.
Ο λόγος για το Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο – Λύκειο) Αγρινίου, όπου παρατηρείται σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό. Δεν έχουν προσληφθεί οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές καθηγητές μουσικών μαθημάτων και έτσι καθίσταται αδύνατη η πλήρης κάλυψη του προβλεπόμενου διδακτικού ωραρίου.

Η καθυστέρηση στην πρόσληψη των καθηγητών μουσικής είναι ένα φαινόμενο ιδιαίτερα δυσάρεστο, το οποίο δυστυχώς κάνει την εμφάνισή του κάθε χρόνο, με άμεσο αποτέλεσμα το σχολείο μέχρι και το τέλος του διδακτικού έτους να υπολειτουργεί έχοντας δυσαναπλήρωτα κενά στα τμήματα εκμάθησης των ειδικών μαθημάτων.
Έτσι, όταν φτάνει η ώρα των πανελληνίων εξετάσεων, οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να επιβαρυνθούν οικονομικά ώστε να προετοιμαστούν καταλλήλως – εκτός σχολείου – προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των εξετάσεων.
Το σχολείο, εκτός του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, αντιμετωπίζει και έλλειψη στα είδη υγιεινής, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία – εκ μέρους του προσωπικού καθαριότητας – να διατηρηθούν οι χώροι έτσι ώστε να μην αποτελούν εστίες μόλυνσης και μεταφοράς μικροβίων.
Πριν καν περάσει ο πρώτος μήνας του σχολικού έτους, τα πρώτα και σοβαρά προβλήματα στους χώρους της εκπαίδευσης έκαναν την εμφάνισή τους. Αλήθεια τι να περιμένουμε με το πέρας των υπολοίπων μηνών;
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Γιατί δεν επιλύεται άμεσα το θέμα της πρόσληψης καθηγητών;
Γιατί για μια ακόμη φορά τα σχολεία δεν λειτουργούν στην ώρα τους όπως πρέπει;
Τι πρόκειται να γίνει με τα προβλήματα υγιεινής; Πότε θα αντιμετωπιστούν;
Αθήνα, 28/09/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-gia-ta-aluta-kai-sobara-problhmata-leitourgias-sto-mousiko-scholeio#ixzz4Lva2NeFV