Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Λίγα λόγια περί δωσιλόγων και φιλογερμανών.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Τις τελευταίες ημέρες που ήμουν στην Μεγαλόνησο άκουσα πολλά και διάφορα του τύπου «Καλοί είστε, αλλά να μην είχατε αυτά με το ναζισμό», «Εμάς εδώ οι Γερμανοί μας έκαψαν τα χωριά, μας σκότωσαν» και άλλα τέτοια. Σε αυτούς λοιπόν τους παραθέτω τις παρακάτω δύο φωτογραφίες.
Η πρώτη του Ιωάννη Ράλλη, Πρωθυπουργού της δοσίλογης κυβέρνησης των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων από 7/4/1943 έως 12/4/1944.
Και η δεύτερη του γιου του, Γεωργίου Ράλλη, Πρωθυπουργού της Ελλάδος την περίοδο 1980-1981 με τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος, όπως είπε, ήταν υπερήφανος για τις πράξεις του πατέρα του.
Επίσης, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί δίνουν σήμερα όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας και χαρίζουν τη δημόσια περιουσία στους Γερμανούς και στους ξένους γενικότερα. Αυτά γι’ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν γιατί απλώς βολεύονται με τη γνωστή καραμέλα.
Και στην τελική, αν πρέπει να διαλέξω ένα είδος πολέμου, διαλέγω αυτόν που ο αντίπαλος θα έρθει αντρίκια στα ίσια με τα όπλα να με κατακτήσει και όχι αυτόν τον σημερινό, τον ύπουλο, που οι ξένοι "κατακτητές" λαδώνουν τις διάφορες κυβερνήσεις και τους πολιτικούς για να τους έχουν του χεριού τους και μετά να τους εκβιάζουν για να ψηφίζουν μέσα στην Βουλή παράνομα, αντεθνικά και αντιδημοκρατικά μέτρα για να αρπάξουν την δημόσια περιουσία.
Όπως προείπα προτιμώ το πρώτο, το θεωρώ πιο έντιμο, πιο αντρίκιο, γιατί ξέρω ποιόν έχω απέναντί μου κι αν έχω τα κότσια μπορώ να πάρω το όπλο μου και να τον πολεμήσω, ενώ το δεύτερο είναι πονηρό και ύπουλο.
Αυτά τα λίγα για το ποιος υποστηρίζει τους δοσίλογους και ποιος είναι φιλογερμανός. Εάν θέλουν να βρουν τέτοιους όλοι αυτοί που λένε αυτά, ας ψάξουν στα κόμματα που ψηφίζουν, θα βρουν αρκετούς. Αντιθέτως, στην δική μας παράταξη όποιος σταθεί απέναντι στον Ελληνικό λαό και στα εθνικά μας συμφέροντα θα τον πολεμήσουμε όπως κι αν λέγεται, από όποια χώρα κι αν είναι και όποια ιδεολογία κι αν πρεσβεύει.