Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Τσουνάμι μέτρων έρχεται από την τρόικα ενόψει της «ελάφρυνσης» του χρέους κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, σε βάθος 45ετίας, εάν και εφόσον τα μέτρα πιάσουν τόπο που πολύ αμφιβάλλουμε. Στον αντίποδα αυτών πετάχτηκε και η λεγόμενη ενδοκυβερνητική κίνηση 53+ να θολώσει τα νερά για τα μελλούμενα που συμφώνησαν οι κυβερνώντες στο Eurogroup. Οι 53+ συστάθηκαν για να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, αλλά ο πραγματικός τους στόχος είναι να προσπαθούν να κρατούν εντός του στρατοπέδου της αριστεράς του δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι με ανακοίνωση των 53+, που αναρτήθηκε στον ηλεκτρονικό έντυπο τύπο, κάνουν λόγο για απενεχοποίηση της Χ.Α από την κυβέρνηση, με το ταξίδι που οργάνωσε στο Καστελόριζο ο… «κόκκινος Πάνος». Ιδού ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης με τίτλο- «Η κυβέρνηση ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή» : «Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση. Ο συναγελασμός μαζί τους σε ένα σόου τόσο εύκολης όσο και πατριδοκάπηλης λογικής εντάσσεται στον τρόπο παραγωγής της πολιτικής που κυριαρχεί στην ακροδεξιά ατζέντα. Η πολιτική της νομιμοποίηση, το ξέπλυμα των νεοναζί με εθνικό μάλιστα μανδύα δεν είναι υπόθεση ούτε γενικά της κυβέρνησης, ούτε ειδικά των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίστροφο χρειάζεται να γίνεται».

Είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα νέα επώδυνα μέτρα που οσονούπω θα φορτωθούν στις πλάτες των Ελλήνων, καταβαραθρώνοντας ακόμη περισσότερο οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης. Μόνο ως ανακόλουθες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι προτάσεις που έπεσαν στο Eurogroup, και οι οποίες αφορούσαν νέες περικοπές κύριων συντάξεων, σε βαθμό μάλιστα που να αγγίζουν και το 30%. Το κερασάκι στην τούρτα των προτάσεων ήταν και η εκ νέου μείωση του αφορολογήτου, καθώς επίσης και σκληρή εποπτεία της Χώρας μας από τους διεθνείς δυνάστες μας. Οπότε καταλαβαίνετε και μόνοι σας που αποσκοπούσε η «βαρυσήμαντη» δήλωση της επονομαζόμενης εσωτερικής αντιπολίτευσης που πλέει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/