Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

“Άριστος τρόπος του αμύνεσθαι το μη εξομοιούσθαι” - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Άλλη διέξοδος δεν υπάρχει καμμία, διά των οδών αυτών και μη χάνεσθε. Διέξοδος υπάρχει μία μόνη και μοναδική… Και ἡ διέξοδος αυτή η μία και Μοναδική είναι: ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ. Συνεπάγουσα και: ΒΑΘΥΤΑΤΗΝ ΗΘΙΚΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΝ. Ήτοι: Επανάστασις Ατομική. Επανάστασις Κοινωνική. Επανάστασις Πολιτική. Επανάστασις Ιδεολογική. Επανάστασις Φιλολογική. Επανάστασις Καλλιτεχνική. ΝΑΙ. Βαθυτάτη Πνευματική Επανάστασις, γεννώσα ΦΩΣ. Καταρρακτώνουσα με φως τα Σκοτάδια και τα ψεύματα. Διότι τίποτε δεν γίνεται εις τα Σκοτάδια, με Σκοτάδια…” ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, Νέον Πνεύμα, Αθήναι 1906

Για μία ακόμη φορά θα δώσω την απάντηση και η απάντηση αυτή δίδεται με κάθε ειλικρίνεια. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως και επίσημα έχει δηλώσει εγγράφως στον Άρειο Πάγο δεν αποσκοπεί σε μία βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος διότι πιστεύει ακράδαντα ότι η οποιαδήποτε βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα του Έθνους μας, το οποίο βρίσκεται σε ένα ηθικό πολιτιστικό, πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό αδιέξοδο.
Η χώρα χρειάζεται μία επανάσταση ψυχών, μία συνωμοσία συνειδήσεων, η οποία θα την σηκώσει και πάλι όρθια, υπερήφανη και ανεξάρτητη και αληθινά ελεύθερη από τις πάσης φύσεως δουλείες. Δουλείες ιδεολογικές, δουλείες από δυνάμεις ξένες προς την χώρα, δουλείες ηθικές, δουλείες πολιτιστικές. Χρειάζεται μία επανάσταση ωσάν αυτήν, που περιγράφει το απόσπασμα από το βιβλίο “ΝΕΟΝ ΠΝΕΥΜΑ” του μεγάλου Περικλή Γιαννόπουλου, το οποίο υπάρχει εις την αρχή αυτού του κειμένου.
“Αγωνιζόμαστε για πολύ περισσότερα από το να είμαστε ένα κόμμα ανάμεσα σε όλα τα άλλα”
Δεν λείπουν τα δημοσιεύματα, που θέλουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να μετατρέπεται σε ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα, όπως τα κόμματα τα οποία οδήγησαν την Πατρίδα μας στο σημερινό ζόφο! Μυθοπλασίες στην κυριολεξία βλέπουν το φως της δημοσιότητος σε φυλλάδες και τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς να περιέχουν ίχνος αληθείας.
Τον Μάιο του 2012 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατόρθωσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων τους οποίους με τιμή και συνέπεια αντιπροσώπευε και αντιπροσωπεύει. Τότε τον Οκτώβριο του 2012 έγραψα ένα εισαγωγικό σημείωμα για την 4η έκδοση του βιβλίου μου “ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΗ”. Στο κείμενό αυτό του Οκτωβρίου του 2012 τόνιζα: “Η συνεχώς κλιμακούμενη οικονομική κρίση, η οποία για εμάς είναι πρωτίστως κρίση ηθική και πολιτική είναι το σημάδι του τέλους ενός ολόκληρου κόσμου, του παλαιού πολιτικού κόσμου. Δεν είναι μόνον η πολιτική του Μνημονίου ένα αδιέξοδο. Είναι και τα παλαιά πολιτικά κόμματα, τα οποία μας οδήγησαν σε αυτό.”
Έχουν περάσει από τότε σχεδόν πέντε χρόνια αλλά δεν αλλάζω ούτε λέξη από τα γραφόμενά μου. Ως εκ τούτου, πώς είναι δυνατόν να συνεργαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τις δυνάμεις των παλαιών κομμάτων η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όταν ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι τις θεωρεί απόλυτα ένοχες για την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται σήμερα η Πατρίδα μας; Ο κακόβουλος θα απαντήσει: Μεταξύ του 2012 με του 2017 συνέβησαν πολλά… Ας γνωρίζουν, λοιπόν, ότι για εμάς όλη αυτή η πολεμική εναντίον μας από ένα ολόκληρο σύστημα με κορυφαίο γεγονός μια πολιτική σκευωρία δεν πρόκειται να μας κάνει να αλλάξουμε τις Αρχές μας για να… σωθούμε!
Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως όποιος έκανε τον κόπο να γνωρίζει τι ακριβώς πιστεύει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα διανοείτο εις ουδεμίαν των περιπτώσεων ότι είναι δυνατόν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να ενσωματωθεί σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο. Αγωνιζόμαστε για πολύ περισσότερα από το να είμαστε ένα κόμμα ανάμεσα σε όλα τα άλλα. Θέλουμε και ποθούμε την αναγέννηση του Ελληνισμού και αυτή δεν μπορεί να προκύψει με βρώμικα “παζάρια” και συναλλαγές με τους ενόχους για την δυστυχία ενός ολόκληρου λαού.
Ενάντια στον “homo economicus”
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα Κίνημα Ιδεολογικό και πολιτικό. Ως Κίνημα Ιδεολογικό στεκόμαστε απέναντι στον περίφημο “διαφωτισμό”, ο οποίος γέννησε τόσο τον καπιταλισμό, όσο και τον μαρξισμό και κηρύσσουμε την επιστροφή στην Παράδοση. O “homo economicus” αποτελεί για εμάς, παρ’ όλο το γεγονός ότι ζούμε δυστυχώς στην εποχή της οικονομίας, ένα αντιανθρώπινο πρότυπο, μια διαστρέβλωση αυτής της ίδιας της ανθρώπινης φύσεως και αρνούμαστε ότι η οικονομία είναι η μοίρα μας, μια μοίρα στην οποία πρέπει να υποταχτούμε.
Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η φαινομενική αντίθεση του μαρξισμού, δηλαδή ο καπιταλισμός, στην πραγματικότητα είναι μία άλλη υλιστική και αυτή άποψη της ζωής. Οι στόχοι και των δύο αυτών αντιανθρώπινων ιδεολογημάτων είναι οι ίδιοι και αποτελούν μια πλήρη ανατροπή της φυσικής τάξεως πραγμάτων!
Όταν κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ο μπολσεβικισμός, ένας μεγάλος διανοούμενος, ο Αλέξανδρος Σολζενίτσιν, ο οποίος είχε υποφέρει στα κάτεργα της Σιβηρίας και είχε απολαύσει την “ελευθερία” του κομμουνισμού, βλέποντας την βίαιη μετατροπή της Ρωσίας σε μία καπιταλιστική κοινωνία είχε κάνει μία ιδιαίτερα σημαντική δήλωση: “Ας μην αφήσουμε το κέρδος να εξελιχθεί σε κοινωνική μάστιγα”.
Η αντίθεση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με όλα τα άλλα κόμματα στην κυριαρχία της οικονομίας σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, δεν είναι η μόνη διαφορά μας. Σε αντίθεση με όλους αυτούς βλέπουμε προπαντός την Ιστορία σαν Μύθο και όχι σαν μια ορθολογιστική ανάλυση. Θεωρούμε περισσότερο κοντά στην Αλήθεια τον Ηρόδοτο από τον Θουκυδίδη γιατί οι αθέατες δυνάμεις αυτού του υπέροχου κόσμου είναι που τελικά γράφουν την Ιστορία και όχι η λογική που στέκει ανήμπορη να ερμηνεύσει τα απρόσμενα γεγονότα, που αλλάζουν την μοίρα των ανθρώπων από την μια στιγμή στην άλλη!
Στο τέλος μιας εποχής
Μάταια, λοιπόν, αγωνίζονται να κατατάξουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σύμφωνα με τα καθιερωμένα στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου. Και η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ευρίσκονται εκτός πραγματικότητος όταν θέλουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πότε με τον έναν και πότε με τον άλλον, είναι οι δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην δυναμική πολιτική της πορεία αυτά τα χρόνια. Δυνάμεις γνήσια λαϊκές και αυτό αποδεικνύεται από το ποσοστό που παίρνει το Κίνημά μας σε λαϊκές γειτονιές και σε πτωχές αγροτικές περιοχές και επιπλέον τα υψηλά ποσοστά μας στους νέους, στους ανέργους, αλλά και σε ανθρώπους δημιουργικούς και σε αυτούς που έχουν την Τιμή να φορούν Στολή.
Είναι προφανές ότι ζούμε το τέλος μιας εποχής, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κρίση του καπιταλισμού συνεχώς κλιμακώνεται και ο μαρξισμός έχει ιστορικά χρεοκοπήσει. Η εποχή που θέλουν να μας φέρουν, η εποχή της παγκοσμιοποίησης θα είναι μία ακόμη απόπειρα του ανθρώπου να παίξει τον ρόλο του Θεού, η οποία με τραγικό τρόπο θα αποτύχει.
Και μέσα από αυτήν την τραγωδία που έρχεται θα ανατείλει ένας νέος κόσμος. Αυτόν τον νέο κόσμο, που είναι αυθεντικά παλαιός και έρχεται μέσα από χιλιάδες χρόνια Ιστορίας, εκπροσωπεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και για τον λόγο αυτό πορεύεται υπερήφανη και ασυμβίβαστη το μοναχικό της δρόμο, έχοντας στο πλευρό της όλο και περισσότερο Έλληνες και Ελληνίδες.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή