Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Καθολική αντίδραση ενάντια στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία: Το 40% των Ελλήνων τάσσεται αρνητικά απέναντι στο ευρώ

Παρά την χρόνια προπαγάνδα υπέρ του ευρώ από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, με την ανάλογη τρομολαγνεία  να την συνοδεύει, ο Ελληνικός Λαός αντιλαμβάνεται σε ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό την αρνητική επίδραση που είχε στην ζωή του η είσοδος της Χώρας στην ζώνη ευρώ. Αυτό δείχνει έρευνα του Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue.
Συγκεκριμένα, 4 στους 10 Έλληνες (40%) εκφράζουν σήμερα αρνητική γνώμη για το ευρώ, ποσοστό που είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο του 2015, καθώς την επαύριο της πρώτης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό αρνητικών κρίσεων για το ευρώ προσέγγιζε μόνον το 20%, ενώ μετά την επανεκλογή του καταγράφηκε στο 32% (Οκτώβριος 2015). Στον ενάμιση χρόνο που έχει μεσολαβήσει η τάση αποστροφής στο ευρώ όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί, αλλά κερδίζει καθημερινά έδαφος.
Αν και η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος (58%, έξι στους 10 ερωτώμενους) εξακολουθεί να διατηρεί θετική γνώμη για το ευρώ, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με την κοινωνική αποδοχή που διέθετε το ευρώ το 2012, όταν το 81% των Ελλήνων εξέφραζε θετική γνώμη για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα…
Είναι ολοφάνερο ότι είναι ξεκάθαρα θέμα χρόνου πλέον να αποτελέσει πλειοψηφικό ρεύμα στον Ελληνικό Λαό η τάση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, καθώς η «λάμψη» του ευρώ αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση όχι μόνο απατηλή, αλλά και πολύ επικίνδυνη για την Πατρίδα και τον Λαό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ