Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

“Εστία”: Η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα

Η εφημερίδα ‘’Εστία’’, με πρωτοσέλιδη ανάρτηση, αναφέρεται στην απαράδεκτη υποχωρητικότητα της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας.
Με τίτλο «Γλώσσα Αγκύρας ομιλεί η Αριστερά» η ‘’Εστία’’ γράφει τα εξής: «’’Ισορροπημένη γλωσσική ανάπτυξη’’ ονομάζει η κυβέρνησις την άτακτη υποχώρησή της έναντι των απαιτήσεων της Αγκύρας για διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο στα σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητος της δυτικής Θράκης.
Πρόκειται για μια ακόμη ενέργεια που εξυπηρετεί τους μακροπρόθεσμους στόχους της πολιτικής της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει την αναγνώριση της μειονότητος ως τουρκικής και όχι μουσουλμανικής, όπως προσδιορίζεται από την Συνθήκη της Γενεύης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ειδικός Γραμματεύς Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Αναπτύξεως, Γιώργος Ιωαννίδης, υπέγραψε σχετική χρηματοδότηση των μειονοτικών σχολείων της Θράκης, με 401.594,84 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Δικαιολογία ότι ‘’η μητρική γλώσσα χρησιμοποιείται ως γλώσσα υποστήριξης για την εκμάθηση της ελληνικής’’. Στην σχετική πράξη γίνεται λόγος για ‘’προσθετική διγλωσσία’, πού, κατά τους εμπνευστές της, αποσκοπεί στην ‘’αρμονική κοινωνικοποίηση των νηπίων της μειονότητας στον εκπαιδευτικό θεσμό του νηπιαγωγείου’’.
Όμως δεν γίνεται κάτι ανάλογο για την πομακική γλώσσα, η οποία ομιλείται από πολυάριθμη μερίδα της μειονότητος. Απεναντίας, εκπρόσωποι των Πομάκων έχουν κατ’ επανάληψιν διαμαρτυρηθεί ότι επιβάλλεται βιαίως στα παιδιά τους η εκμάθησις της τουρκικής, ενώ ούτε η ελληνική τούς διδάσκεται επαρκώς. Η μεθοδολογία διά της οποίας η Τουρκία ασκεί την επιρροή της σχετικώς προς τα ζητήματα της μειονότητος είναι συγκεκριμένη. Οι μουσουλμάνοι βουλευτές λειτουργούν ως δούρειος ίππος προωθώντας την πολιτική της Αγκύρας. Επισημαίνεται ότι εκ των 153 βουλευτών πού στηρίζουν την κυβέρνηση, οι τρεις είναι μουσουλμάνοι.»
Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα υπόλοιπα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» έχουν παραδώσει την Ελληνική Θράκη έρμαιο στα συμφέροντα της τουρκικής προπαγάνδας. Ταυτόχρονα, έχουν εγκαταλείψει και τους Έλληνες Πομάκους στα δίχτυα αυτής της προπαγάνδας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το ζοφερό μέλλον της Θράκης.
Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντιδρά ουσιαστικά στον επιχειρούμενο εκτουρκισμό της Θράκης, με ενέργειές της εντός κι εκτός Κοινοβουλίου. Τόσο με συνεχείς επερωτήσεις όσο και με τις τακτικές επισκέψεις στην Θράκη και ιδίως στα Πομακοχώρια (ενέργεια η οποία εγείρει την μήνη του Τουρκικού προξενείου, των ανθρώπων του στη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και των ελληνόφωνων «αντιρατσιστών» που έχουν ανοιχτή επικοινωνία με όλους αυτούς), το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την τόσο ευαίσθητη εθνικά αυτή περιοχή της Ελλάδος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ