Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ο ΜΑΡΑΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΦΟΝΤΕΝ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Με ένα άρθρο- πρόκληση-, για το πολίτευμα και τους θεσμούς( όσα απ’ αυτά έχουν απομείενι όρθια), επέλεξε ο καθηγητής  Μαρατζίδης να εκδηλώσει το μένος του και το μίσος του προς τη Χρυσή Αυγή. Το ίδιο και απαράλλακτο άρθρο είχε δημοσιεύσει και το 2013*, πριν αρχίσουν οι διώξεις εναντίον μας. Στη χθεσινή καθημερινή της Κυριακής, γράφει μεταξύ άλλων, ο «υψηλής μορφώσεως» καθηγητής: «Το ουσιώδες πρόβλημα όμως με τη Χ.Α. δεν είναι οι ρατσιστικές, πρωτόγονες και άθλιες ιδέες της. Αναμφίβολα η Χ.Α. είναι ο ιδεολογικός κληρονόμος του ναζιστικού ολοκληρωτισμού. Η Χ.Α. επένδυσε πολιτικά στην οργή όχι τόσο αναδεικνύοντας το πρόγραμμά της αλλά κυρίως επιδεικνύοντας εξτρεμιστική, βίαιη και χυδαία συμπεριφορά έναντι ανθρώπων και θεσμών.
Η Χ.Α. λοιπόν δεν αναδείχθηκε εξαιτίας των λόγων της, αλλά της δράσης της, επιδεικνύοντας μια απαράδεκτη κοινωνική συμπεριφορά σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Η δημόσια στάση των στελεχών της Χ.Α. συχνά όχι απλώς παραβιάζει τους κανόνες της οργανωμένης πολιτείας αλλά συνειδητά επιδιώκει να τους γελοιοποιήσει. Στόχος της είναι η διαρκής υπονόμευση του δημοκρατικού πλαισίου και ο εθισμός των πολιτών στις πρακτικές της πολιτικής ανωμαλίας. /Ας μπει λοιπόν η διάλυση της Χ.Α. στην ημερήσια διάταξη. Θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση της Δημοκρατίας και θα αποτελέσει ένα μάθημα για το μέλλον, που θα το λάβουν όλοι. Η απαγόρευση της λειτουργίας της Χ.Α. αποτελεί ένα βήμα-τομή προς μια νέα μεταπολίτευση, όπου η εφαρμογή του νόμου δεν θα εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της κάθε οργανωμένης ομάδας.»

Δεν θα μπούμε στη αριστερίστικη λογική να δώσουμε εξηγήσεις για πράγματα που δεν ισχύουν, και τα οποία γράφονται για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Αντ’ αυτού επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ. Μαρατζίδη κάνοντας κι εμείς μία αναδημοσίευση ακόμη πιο παλιά και από αυτή του καθηγητή. Έχει τίτλο: «ο γάιδαρος του Λαφοντέν», και αναφέρεται στο μύθο του Γάλλου μυθιστοριογράφου: «κάποτε στο ζωικό βασίλειο έπεσε πανώλη που άρχιζε να αποδεκατίζει τα ζώα. Μαζεύτηκαν λοιπόν όλα τα ζώα και αποφάσισαν να πει το καθένα από αυτά τις αμαρτίες του, ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο φταίχτης για το κακό που τα βρήκε. Πρώτο απολογήθηκε το λιοντάρι, το οποίο δικαιολόγησε την ακόρεστη πείνα του, ως μέρος της φύσης του που έγκειται στην εξόντωση των άλλων ζώων. Το ίδιο βέβαια έκαναν, για να δικαιολογηθούν, και τα άλλα σαρκοβόρα ζώα. Ήρθε και η σειρά του γαϊδάρου να απολογηθεί, και ο οποίος είπε ότι, μία μέρα άπλωσε το κεφάλι του και έφαγε δύο χορταράκια από ξένο περιβόλι. Μόλις το άκουσαν αυτό τα άλλα ζώα εξεμάνην, και όλα με μία φωνή καταδίκασαν το γάιδαρο, ως το μόνο υπαίτιο για το κακό που τα βρήκε».
Κάτι αντίστοιχο προσπαθεί να προσδώσει και στη Χρυσή Αυγή ο Μαρατζίδης, εθελοτυφλώντας στην καταβαράθρωση των θεσμών που υπέστη η Χώρα από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/