Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Μπορεί οι πειραγμένες δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα της Ν.Δ, σε διπλάσιο μάλιστα ποσοστά από αυτά του Σύριζα, ωστόσο η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας από τα «μαγειρεία» των εταιρειών δημοσκόπησης. Το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνει καλά τη δουλεία της, ή καλύτερα, δεν κάνει καμία δουλειά γενικώς, δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και ο απλός κόσμος στους δρόμους και στις πλατείες. Η κριτική που δέχεται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από έγκριτους δημοσιογράφους είναι άνευ προηγουμένου.
Ωστόσο, μέσω αυτής της κριτικής αφήνεται να εννοηθεί και η δυναμική άνοδος της Χρυσής Αυγής. Προχθές ο καθηγητής Γιανναράς έγραψε, μεταξύ άλλων, στην καθεστωτική καθημερινή: «Kάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά στο ελλαδικό πολιτικό σύστημα, η ανάγκη γι’ αυτή την αλλαγή μοιάζει ευρύτατα συνειδητοποιημένη, με άγνωστο το πώς θα συντελεστεί./ Ωστόσο και η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος καθεαυτήν μπορεί να έχει μιαν αφυπνιστική δυναμική./ Εξακολουθεί να διασώζεται (η Ν.Δ) ως αξιωματική αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωτικά πια εγκαταλειφθεί στην αφασία της διαχειριστικής μονοτροπίας. Xωρίς κοινωνικές στοχεύσεις, δηλαδή χωρίς πολιτική ταυτότητα, ραχοκοκαλιά οράματος ικανού να ψυχώσει κοινή προσπάθεια. Tο μόνο που επαγγέλλεται: «εμείς θα τα καταφέρουμε καλύτερα» – ωσάν το «καλύτερα», η διαχειριστική απλώς βελτίωση, να αρκούσε ποτέ για να βγει μια κοινωνία από τη διάλυση και το χάος./ Άφησαν το κόμμα να αυτοδιασύρεται πιθηκίζοντας τον εκάστοτε αδίστακτο δημεγέρτη – τον αντι-Aνδρέα για αρχηγό στη δεκαετία του ’80, τον αντι-Tσίπρα σήμερα ακόμα πιο εξευτελιστικά. H πολιτική αυτοχειρία της N.Δ. ολοκληρώθηκε ανεπανόρθωτα στη συγκυβέρνηση με τον ύστερο, τον δραματικά ολιγονοϊκό παπανδρεϊσμό, και τον ιστορικο-υλιστικό μηδενισμό μιας «γιαλαντζί» αριστεράς. Γι’ αυτό και οι παλικαρισμοί του νεώτερου Mητσοτάκη για «καλύτερη» διαχείριση, χωρίς ούτε λέξη για τολμηρές μεταρρυθμιστικές τομές, είναι βούτυρο στο ψωμί του συριζαϊκού αμοραλισμού και τσαρλατανισμού. Yπάρχει ανθρώπινο υλικό ικανό να μεταπλάσει τη N.Δ. σε «παράταξη» πατριωτική; »

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να δει το κατά που οδεύει η άλλοτε κραταιά δεξιά. Ο μνημονιακός χαρακτήρας που έχτισε παρέα με το αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ έβαλε και την ταφόπλακα στον παλαιοκομματισμό. Όσο και να προσπαθούν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να δώσουν ώθηση στην ψοφοδεξιά, ο Μητσοτάκης είναι ανίσχυρος πολιτικά για να αντιμετωπίσει τον λαϊκιστή Τσίπρα. Οι διευρύνσεις που αποτολμά προς το χώρο του κέντρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα φέρουν το αντίθετο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα, μιας και είναι ηλίου φαεινότερη ο εκφυλιστικός χαρακτήρας με τον οποίο πρόκειται να χτιστεί στη νέα ψοφοδεξιά.  Η «σκληρή» στάση που κρατά απέναντι στο Σύριζα η Ν.Δ, μόνο σαν χάδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Η σύμπλευση της δεξιάς με την αριστερά σε καίρια εθνικά ζητήματα όπως, τζαμιά, σύμφωνα συμβίωσης, συμπόρευση σε γιορτές δήθεν εθνικής συμφιλίωσης, καθώς και η απροκάλυπτη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής,  θα γυρίσουν μπούμερανγκ στον κ. Μητσοτάκη. Ο κόσμος τα βλέπει όλα αυτά και δείχνει να μην συμφωνεί με ότι λένε οι δημοσκοπικές εταιρείες.  Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν αμετακίνητα τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Το σκιερό τοπίο που κάλυπτε την αλήθεια που ευαγγελίζεται το κίνημά μας, άρχισε να φωτίζεται από την δυναμική μας και από την καθημερινή κατάρρευση των συκοφαντιών που δρούσαν ως φράγμα στον καθαρό πολιτικό μας αγώνα. Αυτό μεταφράζεται απλά σε αύξηση των εκλογικών μας  ποσοστών, κάτι που θα φανεί με την «αφυπνιστική δυναμική» που γράφει και ο κ. Γιανναράς.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/