Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ SURVIVOR

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Και αφού κατάφεραν  να πετάξουν τους αντιδραστικούς «ναζιστές» εκτός της αιθούσης της ολομέλειας, οι άρχοντες του «συνταγματικού» τόξου, άρχισαν να παίζουν την δική τους παράσταση για το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων! !  Πρώτος ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε την από το 2015 υπόσχεσή του ότι θα φορέσει ……γραβάτα, μιας και ετοιμάζεται μείωση του χρέους (sic).  Στη συνέχεια της πολιτικής ατραξιόν είχαμε την συριζαία βουλευτή Θελερίτη όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «ναι, λαϊκίζουμε για να μην ανέβει η ακροδεξιά στην Ελλάδα». Τι ατράνταχτο επιχείρημα για να δικαιολογήσει την παραμονή της στην καρέκλα της εξουσίας….
 Η χθεσινή ημέρα κύλησε, με την αγωνία κορυφωμένη σε αυτούς που παρακολουθούσαν το κανάλι της βουλής, με την επιμονή  των κυρίων Βορίδη Σταϊκούρα και Λοβέρδου, να ρωτούν σε έντονο ύφος τον υπουργό οικονομικών, γιατί ο τελευταίος δεν τήρησε το λόγο του και να παραιτηθεί. Και ο Ευκλείδης τους αποστόμωσε λέγοντάς τους ότι άλλαξαν…. τα δεδομένα, κάτι σαν αυτό που είπε και προηγουμένως η Θελερίτη, και η ανακούφιση ήρθε να αλλάξει την διάθεση των τηλεθεατών.  Πάντως σήμερα αναμένεται νέα επεισοδιακή  μάχη στο κοινοβούλιο, και όπως αναφέρουν  έγκυρες πηγές, ο Μητσοτάκης αναμένεται να κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στα μέτρα και τα αντίμετρα της κυβέρνησης. Είναι η λεγόμενη «συμφωνία αλήθειας», ή για να σας το πούμε αλλιώς, είναι σαν να λένε στον Ελληνικό λαό το εξής: «ιδεολογικώς, είμαστε μαζί σας Έλληνες αντίθετοι με κάθε μνημόνιο και κάθε επίπονο μέτρο. Θεσμικώς όμως θα σας αλλάξουμε τα φώτα, γιατί το κράτος έχει συνέχεια ! !».

Και στον αντίποδα όλων των παραπάνω η καθεστωτική Καθημερινή στο σημερινό της πρωτοσέλιδο αναφέρει μεταξύ άλλων: «η βουλή σήμερα καλείται να ψηφίσει επώδυνα μέτρα, που στην ουσία συνιστούν 4ο μνημόνιο, που από την μελέτη τους προκύπτουν νέες «κρυφές» περικοπές για τους συνταξιούχους. Ο συνολικός λογαριασμός για τους συνταξιούχους δεν περιορίζεται στα 2,8 ΔΙΣ, αλλά ανεβαίνει στα 6,5 ΔΙΣ μέχρι το 2021. Υπάρχει μία ουρά περικοπών και επιβαρύνσεων για τους ασφαλισμένους των ταμείων  που ξεκίνησαν με την υπογραφή του 3ου μνημονίου το 2015. Και η ουρά αυτή δεν σταματά το 2018 αλλά εκτείνεται μέχρι το 2021». Αλλά τα γραφόμενα της εφημερίδας αποτελούν ανούσιες λεπτομέρειες, γιατί άλλη είναι η ουσία της σημερινής ημέρας. Σήμερα έχει ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ στη βουλή ! ! !
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/