Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Δεύτερο κόμμα στον Λαό η Χρυσή Αυγή! Οι “βολεμένοι” ψηφίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Σε νέα δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ” την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, αναδεικνύεται και πάλι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τρίτη πολιτική δύναμη με ποσοστό 9,1% χωρίς αναγωγή! Στη δημοσκόπηση παρουσιάζεται ένα 15,4% ως αδιευκρίνιστη ψήφος, πράγμα που σημαίνει ότι με πλήρη αναγωγή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ξεπερνά το 10%! Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι στα εισοδήματα μέχρι 600 ευρώ, στον ΛΑΟ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναδεικνύεται 2ο κόμμα με ποσοστό 12,7%.
Πριν αναφερθούμε όμως στην δημοσκόπηση αναλυτικά ας δούμε τι έγινε στο περίφημο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017. Σε δήλωσή μου προς τα Μ.Μ.Ε., την οποία φυσικά και δεν δημοσιοποίησαν οι “νταβατζήδες” της μιντιακής τυραννίας, τόνισα: “Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου απεδείχθη για μια ακόμη φορά ότι λέει ψέματα στον Ελληνικό Λαό. Καμία ελάφρυνση χρέους και επιπλέον η δουλεία των τόκων θα συνεχίζεται έως το 2060 εις βάρος του Ελληνικού Λαού. Μόνη Εθνική λύση η έξοδος από τα Μνημόνια και η καταγγελία του παράνομου χρέους.”
Μικροπολιτική και υποκριτική η στάση της Ν.Δ.
Στο θέμα αναφέρθηκε και η Ν.Δ., η οποία στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων έλεγε:  “H Ελλάδα δεν πήρε τίποτε για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευθεί για την επίτευξη των στόχων αυτών μαζί με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.”
Μικροπολιτική η στάση της Ν.Δ. και άνευ ουσίας και επί πλέον υποκριτική, αφού έχει δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και του Καμμένου και επί πλέον θα συνεχίσει την πολιτική των μνημονίων.
Ας πούμε όμως δυο λόγια περισσότερα για το τι αποφάσισε το Eurogroup τονίζοντας κατ’ αρχάς ότι κάθε μήνα ο τραπεζίτης της Ε.Ε. Ντράγκι μοιράζει στα κράτη της Ευρώπης για την λεγόμενη ποσοτική χαλάρωση 80 δισεκατομμύρια ευρώ και η Ελλάδα εξαιρείται εντελώς από το ποσό αυτό! Επιπλέον, στη συμφωνία του Eurogroup αποφασίστηκε η εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ, από τα οποία θα επιστρέψουμε άμεσα τα 6,9 δισ. ευρώ στους δανειστές τοκογλύφους… Ακόμη συμφώνησε η κυβέρνηση να δεσμευτεί η Ελλάδα για πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060!
Στο σημείο αυτό να θέσουμε ένα κρίσιμο ερώτημα για την επιβίωση του Έθνους μας. Εάν η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μεγάλα ποσά, που πρέπει, για την Εθνική της Άμυνα με δεδομένο ότι έχει δίπλα της την Τουρκία, η οποία προβαίνει σε τερατώδεις εξοπλισμούς και μας απειλεί, τότε τι θα πρέπει να κάνει; Να παραμείνει άοπλη στο έλεος της τουρκικής επιθετικότητας προς χάριν των δανειστών και του ΔΝΤ;
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ένα κόμμα κατ’ εξοχήν ΛΑΪΚΟ
Ας επανέλθουμε όμως στην δημοσκόπηση στην οποία πρώτο κόμμα είναι η Ν.Δ. με 29,3% πολύ μακριά από την αυτοδυναμία. Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, ποσοστό που δείχνει ότι το πελατειακό κράτος που στήνει ο Τσίπρας με τον Καμμένο αποδίδει ψήφους. Τρίτη η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με ποσοστό 9,1% που με πλήρη αναγωγή ξεπερνά το 10% και αυτό έχοντας απέναντί της όλο το πολιτικό κατεστημένο και τα ΜΜΕ. Τέταρτο το ΚΚΕ με 7,1% και πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,9%.
Το ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αυτής της πολιτικής έρευνα όμως είναι το υψηλότατο ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στον Λαό, σε αυτούς που έχουν πληγεί από τα εθνοκτόνα μνημόνια και οι οποίοι δηλώνουν εισόδημα μέχρι 600 ευρώ.
Γράφει σχετικά στο άρθρο που συνοδεύει την δημοσκόπηση στην εφημερίδα “ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ” ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Κοτρώτσος:
“Ιδιαίτερα ανησυχητικό στοιχείο της έρευνας είναι το υψηλότατο ποσοστό 12,7% της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία εμφανίζεται ουσιαστικά ως δεύτερο κόμμα σε αυτή την κοινωνική κατηγορία”. Αντίθετα, στην κατηγορία των πολιτών με εισοδήματα μεγαλύτερα των 1.800 ευρώ, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λαμβάνει μόλις το 2,9%, ενώ υψηλότερο σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε είναι το ποσοστό του ΚΚΕ στην κατηγορία των πλουσίων και πολύ μικρότερο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην κατηγορία των πτωχών...
Είναι φανερό λοιπόν, ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα κόμμα κατ’ εξοχήν ΛΑΪΚΟ, ένα κόμμα της νεολαίας, των Ιδεολόγων, των ανέργων και των αγροτών και είναι αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία την καθιστούν μια πολιτική οντότητα με βέβαιη δυναμική ανόδου, αφού δυστυχώς η οικονομική κατάσταση της χώρας θα γίνει ακόμη χειρότερη και οι πιέσεις απέναντι στην Πατρίδα μας ισχυρότερες.
Όσο και να μας πολεμούν με βρώμικα και αθέμιτα μέσα, με παράνομες αντισυγκεντρώσεις με την ανοχή της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, με δολοφονικές επιθέσεις δεν μπορούν να σταματήσουν την Ελλάδα που έρχεται, την Ελλάδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή