Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Μπορεί η παρελθούσα δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ περί αριστερής τρομοκρατίας, να ήταν πέρα για πέρα αληθινή, μπορεί να ξεσήκωσε το αριστερό τσούρμο περί ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής από τη Ν.Δ – ήταν αναμενόμενο-, αλλά ήταν μία δήλωση που έμεινε και θα μείνει στις πολιτικές επισημάνσεις. Μπορεί βέβαια ως αρχηγός πολιτικού κόμματος να κρίνει και να κατακρίνει τα κυβερνητικά στραβοπατήματα, η ιστορία όμως δείχνει ότι, ουδέποτε η δεξιά ως κυβέρνηση μπόρεσε να βάλει σε σειρά τα κακώς κείμενα στον Τόπο μας.
Μπορεί κατά το παρελθόν από μία στραβή να έπιασαν μέλη της 17Ν, που στην ουσία ήταν οι τελευταίες τρύπες της φλογέρας, αλλά από την άλλη οι ειδήμονες της 17Ν «μετενσάρκωσαν» την αποκαλυφθείσα 17Ν σε Επαναστατικό Αγώνα και σε Πυρήνες της Φωτιάς, με εμφανή την αδυναμία των παρελθόντων κυβερνήσεων της ψοφοδεξιάς να εξαρθρώσουν τις παραπάνω τρομοκρατικές οργανώσεις που η δράση τους φθάνει μέχρι τις μέρες μας. Άλλο παράδειγμα. Σε άλλη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος σε ξένους επενδυτές,  επισήμανε ότι όταν έρθει στην εξουσία θα φτιάξει σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο θα είναι ελκυστικό για επενδύσεις. Ποιος όμως μπορεί να ξεχάσει τις επιδοτήσεις που δίδονταν επί κυβερνήσεως Ν.Δ της περιόδου 2004-2009, σε εγχώριες βιομηχανίες και βιοτεχνίες, ώστε οι τελευταίες να αναπτύξουν περαιτέρω επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά εκτός ελληνικού εδάφους; Μπορεί σαν σκέψη να ήταν ορθή η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να εφαρμόσει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με ελαφρύτερους φόρους, αλλά δεν ρώτησε τον κομματικό μηχανισμό της νουδούλας από πού θα βρεθούν τα επιπλέον χρήματα ούτως ώστε να επιζήσει το υπέρογκο δημόσιο και κατ’ επέκταση το πελατειακό κράτος. Τελευταίο «μαργαριτάρι» του κ. Μητσοτάκη ήταν το άρθρο του για την παιδεία που δημοσιεύτηκε χθες από την καθημερινή στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αποβολή του κρατισμού και των ιδεολογιών από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Σοβαρά κ. Μητσοτάκη; λησμονάτε ότι κατά τα παρελθόντα έτη που κυβέρνησε η Ν.Δ ενισχύθηκε στα ΑΕΙ και ΤΕΙ η παρουσία των κομματικών νεολαίων; Είναι πολλά τα παραδείγματα των πολιτικών αδυναμιών που θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε, που μάταια προσπαθείτε να τα παρουσιάσετε σαν καινοτόμες πολιτικές ιδέες. Αναφέρεστε σε πράγματα που έχουν ειπωθεί χιλιάδες φορές από επίδοξους επιβήτορες της εξουσίας, που με την ανάληψη των καθηκόντων τους τα ξεχνούσαν ως δια μαγείας. Αλλά και να είναι ειλικρινείς οι προθέσεις σας κ. Μητσοτάκη, ξεχνάτε ότι πίσω σας βρίσκεται ένας πανίσχυρος κομματικός μηχανισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με το πελατειακό κράτος, και ο οποίος ουδεμία διάθεση έχει να αλλάξει τον μέχρι τώρα τρόπο λειτουργίας του. Μην ξεχνάτε επίσης έναν άλλο σημαντικότατο παράγοντα. Όταν κυβερνήσετε, η κρατική μηχανή θα επανδρωθεί από ΑΝΙΚΑΝΑ κομματικά σας στελέχη που θα δυσχεράνουν τον τρόπο λειτουργίας του ήδη επιβαρυμένου δημοσίου τομέα.

Τέτοιου είδους επιθυμίες κ. Μητσοτάκη γίνονται πράξει μόνο από ανθρώπους, και κατ’ επέκταση πολιτικούς σχηματισμούς, που δεν εξαρτώνται από συναλλαγές μεταξύ κρατισμού και «πελατολογίου».  Εσείς προσωπικά όσο και το κόμμα που εκπροσωπείται ουδεμία σχέση έχετε με την παραπάνω επισήμανση. Και γι’ αυτό διαφαίνεται από τώρα η μελλοντική σας αποτυχία ως πρωθυπουργός της Χώρας.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/