Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην «Εθνικιστική Φωνή» για το διαχρονικό μήνυμα της Επανάστασης του 1821 - ΒΙΝΤΕΟ

    
Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Ρεντετάκο ενόψει της επετείου της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου.
Αρχικά, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι η επανάσταση του 1821 έχει υποστεί μια βάναυση διαστρέβλωση του νοήματος της. Και αυτό γιατί μερικοί ισχυρίζονται ότι η επανάσταση του ’21 ήταν μια αντανάκλαση της γαλλικής επαναστάσεως.

Αντίθετα, ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, πολλά χρόνια μετά την επανάσταση, στην ομιλία του στην Πνύκα, ανέφερε ότι οι επαναστάσεις που γίνονταν στην Ευρώπη ήταν εμφύλιοι πόλεμοι, ενώ στην Ελλάδα ήταν ένα έθνος εναντίον ενός άλλου έθνους, το οποίο μας είχε υποδουλώσει. Είναι ξεκάθαρο ότι η Επανάσταση του 1821 ήταν μια Εθνική επανάσταση, αποτέλεσμα πολλών επαναστάσεων που είχαν προηγηθεί μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως.
Εν συνεχεία, ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η εκκλησία στην επανάσταση του ’21, μιλώντας για τον κλήρο που πολέμησε κυριολεκτικά στο πλευρό του επαναστατημένου Έθνους. Αναφέρθηκε, δε, σε πολλούς Έλληνες Ήρωες της εποχής αναλύοντας λεπτομέρειες για τον βίο και τον θάνατό τους.
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι ενώ η ελληνική επανάσταση είχε χαρακτήρα εθνικό και θρησκευτικό, οι σημερινοί εθνομηδενιστές προσπαθούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ’ ένα λαϊκό κράτος, όπως την γαλλική δημοκρατία μετά την γαλλική επανάσταση. Ουδεμία σχέση, όμως, έχει με την κατάσταση της Ελλάδος, γι’ αυτό και η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται στον χωρισμό εκκλησίας - κράτους.
Ο Γ. Γ. της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι το μήνυμα της 25ης Μαρτίου του 1821 παραμένει ζωντανό στην Ελλάδα της υποταγής και των Μνημονίων και επιτάσσει να αποκτήσουμε εθνική ελευθερία και κυριαρχία.
Τέλος, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής μίλησε για την βομβιστική επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία μας στην οδό Σωκράτους στις 19-3-2010, πράξη που δεν καταδίκασε κανένα κόμμα και παρά ταύτα ατσάλωσε το Κίνημα μας και οι Έλληνες Εθνικιστές οδηγήθηκαν σε νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2010 και στις βουλευτικές του 2012.