Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Συνεπείς στον πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας: ΣΥΡΙΖΑ και άθεοι αμφισβητούν το θαύμα του Αγίου Φωτός

    
    
Aκάθεκτοι και με αδιάπτωτο ζήλο συνεχίζουν οι εκφραστές του μηδενισμού την επιχείρηση αποδόμησης της Ορθόδοξης Παραδόσεως και την καταρράκωση του θρησκευτικού συναισθήματος των Ελλήνων εν όψει μάλιστα του ερχομού της Λαμπρής. Την ημέρα της παραμονής της εορτής του Ευαγγελισμού, το περασμένο Σάββατο, επέλεξε η διαβόητη «Ένωση Αθέων Ελλάδας» να παρουσιάσει βιβλίο περί του… μύθου του Αγίου Φωτός με τίτλο «Το κατά Κοραή άγιο φως».
Αρχικώς ας μην παρασύρεται κάποιος από τη λέξη «Ένωση», καθώς ο συγκεκριμένος θίασος αποτελείται από μια θλιβερή μειοψηφία ανθρώπων, οι οποίοι αντιμετωπίζοντας προφανώς συμπλέγματα και εμμονές, θεωρούν ότι ... απομυθοποιούν τα θρησκευτικά ιδεώδη.
Φυσικά στο στόχαστρό τους ευρίσκεται όλως τυχαίως μόνο η Ορθοδοξία και εν γένει ο Χριστιανισμός. Επίσης η ταύτιση με τη θέαση του Κοραή συνιστά μια ανιστόρητη φαιδρότητα, αφού η θέασή του μεγάλου διανοητή απέχει παρασάγγας από τη μηδενιστική και αντεθνική δράση της «Ενώσεως Αθέων».
Εκεί ωστόσο που αξίζει να εστιάσουμε είναι ότι η επαίσχυντη αυτή εκδήλωση είχε την πολιτική υποστήριξη του αντεθνικού συριζαίϊκού εσμού. Ο συριζαίος βουλευτής και πρώην «υπουργός» Παιδείας Φίλης παρέστη και χαιρέτισε την εκδήλωση.
Η αισθητική των συριζαίων φαίνεται ότι δεν συνάδει με την Ορθόδοξη Παράδοση, συνάδει όμως με το Ισλάμ, αφού στο παρελθόν ο Φίλης δε δίστασε να παρευρεθεί σε μουσουλμανική εκδήλωση για να τιμήσει το «Ιφτάρ», δείπνο με το οποίο τελειώνει η ημερήσια νηστεία κατα τη διάρκεια του Ραμαζανίου.
Συνεπώς ας μη γελιούνται κάποιοι. Η μοναδική θρησκεία που προσπαθεί με νύχια και δόντια να αποδομήσει το πολιτικό σύστημα και οι διάφορες παραφυάδες του είναι η Ορθοδοξία, διότι ακριβώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής Παραδόσεως και της Εθνικής μας Ταυτότητας.
Γιώργος Σύρος